Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už v devíti letech se jí podařilo to, o čem se většině herců může jen zdát. Dívenka s téměř nevyslovitelným jménem Quvenzhané Wallis je nejmladší v historii oscarových nominací. Zda si cennou sošku za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli i odnese, bude jasné už 24. února.

Blížící se slavnostní předávání jubilejního 85. ročníku cen udělovaných americkou Akademií filmového umění a věd bude velice rozmanité, co se věku nominovaných hereček týče. Kromě Quvenzhané se z možnosti získat nejvýznamnější herecké ocenění těší například už pětaosmdesátiletá Emmanuelle Riva za snímek Láska. Ta je naopak historicky nejstarší nominovanou.

Malá Quvenzhané bodovala na celé čáře ve své herecké prvotině Divoká stvoření jižních krajin, kde ztvárnila roli dívenky s 'afrem' na hlavě, které se říkalo Hushpuppy. V době natáčení jí přitom bylo pouhých šest a konkurz na roli vyhrála jen díky drobné lži o svém věku. Zúčastnit se jej mohly totiž holčičky až od šesti let, ale Quvenzhané byla o rok mladší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám