Hlavní obsah
Článek

Dámy a pánové, seznamte se! Tenhle ztepilý jednadvacetiletý mlaďas s tajemným pseudonymem Tom Fortn má před sebou velkou budoucnost. Patří k největším nadějím českého parkouru. „Intenzivně se mu věnuji tři a půl roku, trénuji přibližně šestkrát týdně po třech hodinách,“ přiznal mladý sportovec, který své vymakané tělo odhalil před objektivem poprvé.

„Parkour jsem spatřil poprvé na internetu, kde se začala objevovat videa se šílenými kousky zahraničních skokanů. Bylo to pro mě něco nedosažitelného. Toužil jsem umět takové věci a cítit tu obrovskou svobodu pohybu,“ prozrazuje Tom, který společně s kamarády z Prahy před dvěma lety založil team In Motion.

Téměř jako jediní u nás se věnují parkouru profesionálně. „Osobně jsem do parkourové scény vešel pod jménem Tom Fortn, protože se mi to jméno odmalička líbilo a přišlo mi to jednodušší než vyslovovat Toman Rychtera,“ vysvětluje mladík.

S týmem dnes vystupuje na reklamních akcích, dělají show a účinkují v reklamách a videoklipech. Naposledy si Tom zahrál hlavní roli v klipu své mámy, která je známou českou písničkářkou.

Tom, který se nezalekne ani těch nejodvážnějších kousků, má za sebou také jedno nepříjemné zranění. „V polovině minulého roku jsem si přetrhl vaz v koleni při pětimetrovým skoku ze střechy na střechu, a to pochybením v situaci, kdy jsem si dostatečně nezkontroloval povrch dopadu a v letu se lekl nerovnosti na dopadovém místě. Vyřadilo mě to skoro na rok z běžného tréninku, ale nejsem člověk, co se vzdává. Změnil jsem způsob tréninku a většinu času zranění jsem prostál na rukou,“ dodal s úsměvem mladík, o kterém v budoucnosti zřejmě ještě uslyšíme.

Reklama

Další články

Načítám