Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není pochyb, že co se kariéry a vzhledu týče, Janice Dickinson má nejlepší léta za sebou. Její sebevědomí ale s přibývajícím věkem rozhodně neklesá. Sedmapadesátiletá diva, která o sobě před lety prohlásila, že byla první supermodelkou na světě, se díky o mnoho mladším milencům udržuje fyzicky i psychicky svěží. Když se ale ráno nestihne pořádně upravit, není to s ní žádná sláva. A to i přesto, že je u plastických chirurgů a na omlazovacích klinikách jako doma.

U Janice jsou na první pohled patrné příliš nafouklé rty a oteklé oči. Ani s účesem si bývalá kráska, jež pózovala i pro Playboy, a porotkyně v soutěži Amerika hledá topmodelku nedělala těžkou hlavu. Známá pařmenka Janice, která se v pátek zastavila v Beverly Glen marketu v Los Angeles pro kávu, měla za sebou možná další náročnou noc bez spánku.

Přestože prohlášení o první supermodelce nebyla vůbec skromná, její sláva v 70. a 80. letech byla oproti jiným modelkám skutečně na jiné úrovni. Mnohokrát zdobila obálky časopisů Harper’s Bazaar, Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire a dalších. Zároveň získávala nejlepší nabídky na kampaně od světoznámých oděvních i kosmetických značek.

Koncem 70. let Dickinson vydělávala dva tisíce dolarů denně, což bylo čtyřikrát více, než dostávaly za podobnou práci její kolegyně. Výraz supermodelka přitom pochází právě od Janice. Když jí v roce 1979 její manažer říkal, že až příliš pracuje a ať si uvědomí, že není Superman, odvětila: „Nejsem Superman, jsem supermodelka". Od té doby je tento termín běžně užíván i v modelingové branži.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám