Hlavní obsah
Článek

Neuvěřitelná kariéra v módním průmyslu, tři děti a nestárnoucí tvář. Poprvé topmodelka Tereza Maxová (52) do světa vyrazila ještě v době komunismu. Stala se tváří nejslavnějších světových módních značek a ovládla titulní strany módních časopisů. Její život ale zdaleka nebyl tak růžový a poprvé o něm otevřeně promluvila

Kariéru přitom zahájila natruc rodičům. „Posledního srpna jí bylo osmnáct let a o měsíc později spolu s Evou Herzigovou (51) odjížděly z vlakového nádraží do Paříže," vzpomíná v pořadu Tajemství Terezy Maxové její maminka. "Rozhodovala jsem se, jestli ji pustit či nepustit, nakonec jsem řekla NE a ona stejně odjela,“ dodala.

„Bylo mi líto, že skončila se studiem práv, protože jsem si říkala, že to je chytrá holka, která má na vysokou školu. Ale když jsem viděla, že je šťastná, nechala jsem ji jít svojí cestou,“ vzpomínala. „Když odjížděla, byla to hubená holka, ale na Paříž byla tlustá. Když přijížděla na návštěvy, kolikrát ani nic neochutnala," přiznala, že i krásná Tereza měla potíže kvůli postavě.

Přestože začátky Maxové nebyly růžové, dnes na ně sama modelka vzpomíná bez hořkosti. „Mé první focení bylo takové, že jsem fotila katalog pletených svetrů pro těhotné ženy, takže mně bylo jasné, že toto focení v Čechách zatajím,“ směje se.

Na lepší časy se jí začalo blýskat ve chvíli, kdy ji objevil Karl Lagerfeld. „Byla to moje první velká přehlídka a rovnou pro takovou ikonu. Tehdy se ze mě stala profesionální modelka," vyprávěla. „Nejlepší peníze jsem vydělávala v New Yorku, když jsem dělala reklamu na auto nebo na whisky. Tuhle nabídku jsem dostala díky Sylvesteru Stallonovi, který nemohl, tak vzali mě,“ dodala.

Když se poznala s dánským tenistou Frederikem Fetterleinem, myslela si, že to bude vztah na celý život. „V Paříži jsem potkala Frederika, po třech letech otěhotněla a přišel Tobiáš. Z cestování a toho obrovského vytížení bylo těhotenství příjemná změna, protože do té doby jsem jenom pracovala, měla jsem peníze, ale neměla jsem čas si je užít,“ svěřila.

„Moje manželství bohužel moc dlouho nevydrželo, což pro mě byla obrovská rána. Já jsem od svých patnácti let vyrůstala v rozvedené rodině, a tak jsem byla přesvědčená o tom, že u mě to bude jiné. Myslela jsem si, že s mojí disciplinovaností, odpovědností bude všechno v pořádku. Najednou člověk zjistí, že to nezáleží jen na tom, jak jeden člověk chce, ale že musí chtít oba dva,“ přiznává v dokumentu, který v pondělí večer uvede TV Barrandov, Maxová s tím, že to byla ona, kdo požádal o rozvod.

S bývalým manželem, předním dánským tenistou Frederikem Fetterleinem se na výchově jejich syna Tobiáše dohodli bez problémů. „Pro mě vždy byla priorita Tobiáš a musím tedy říci, že všechno nakonec dopadlo velmi dobře. Dohodli jsme se hlavně na tom, jak se budeme podílet na jeho výchově, protože v Dánsku mají často otcové střídavou péči. Tím, že Frederik věděl, že se o Tobiáše dobře postarám, nebyl v naší dohodě žádný problém,“ odhalila jedno ze svých tajemství Maxová.

V současnosti je Maxová šťastná po boku tureckého podnikatele Buraka Oymena. „Tři roky po rozvodu jsem potkala Buraka a život se mi úplně změnil. Jsem trojnásobná matka a jsem ráda, že jsem se rozvedla. S odstupem času se v tom neštěstí najde štěstí. Buraka obdivuju pro jeho galantnost a nadhled. Je fajn, když člověk najde partnera, který vám pomůže,“ přiznává Maxová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám