Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Módní kampaně značky Benetton jsou proslulé svým originálním, nadčasovým, ale mnohdy i kontroverzním pojetím. Jejich posledním počinem pro jaro 2013 jsou snímky známých i neznámých osob, které jsou něčím výjimečné. Není proto divu, že se jejich tvářemi stali transsexuál nebo model s umělou končetinou. A jak už to tak u této italské značky bývá, díky jejich tahu se o kampani opět hodně mluví.

O brazilské transsexuální modelce, která si nechává říkat Lea T, jste už možná slyšeli. V módním průmyslu totiž rozhodně není žádným nováčkem. Nejen, že je původně synem brazilského fotbalisty Toninha Cereza, ale zároveň pracovala například se značkou Givenchy nebo se dostala na obálku magazínu Love, kde se líbá s Kate Moss. V roce 2011 podstoupila chirurgickou přeměnu pohlaví a dnes je tak považována za plnohodnotnou ženu.

Dalším výrazným článkem kampaně je pak sedmadvacetiletý německý model Mario Galla z Hamburku. Přestože má místo pravé nohy protézu, uspěl v soutěži Germany’s Next Topmodel a nafotil se například i pro organizaci PETA.

Související témata:
Benetton

Reklama

Další články

Načítám