Hlavní obsah
Článek

V Japonsku, na jednom z nejsledovanějších videí poslední doby, nadhazuje při basebalovém utkání muž, jemuž chybí nohy i ruce. Jmenuje se Hirotada Otokake a i přes své těžké tělesné postižení patří k japonským osobnostem. Proslavil se zejména díky autobiografii s názvem No One´s Perfect.

Hirotada Otokake, mimo jiné sportovní komentátor, svým hodem zahajoval japonský basebalový zápas v pátek 6. května 2011. Utkaly se v něm proti sobě týmy Seibu Lions a Rakuten Golden Eagles. Slavnostní nadhoz věnoval Otokake lidem v oblasti Tóhoku, kteří se usilovně snaží vzpamatovat ze zemětřesení z 11. března 2011.

Autobiografie s názvem No One´s Perfect vypráví Ototakeho fascinující příběh. Těžký osud muže, jenž od narození vyrůstal s pouhými zbytky nohou a rukou však v žádném případě není snůškou sentimentálních vzpomínek. Ze stránek čiší pozitivní přístup a energie, se kterou Otokake vystupuje i na veřejnosti.

Dnes již 35 letý Ototkake vyrůstal v Japonsku, kde jsou tělesně postižení stále ještě opomíjeni, přesto dokázal odmalička žít normální aktivní život. Velkou měrou k tomu přispěli členové jeho rodiny a přátelé kolem. Studoval na běžných školách, kde ho spolužáci vždy přijali a kde posléze překonal i skeptický přístup učitelů.

Poháněn svou průbojností se dokonce účastnil sportovních aktivit, v rámci svých možností hrál basketbal na základní škole a na střední posléze řídil místní fotbalový tým. Na vysoké škole musel čelit nevyhovujícím podmínkám, neboť tamní prostory nebyly uzpůsobeny tělesně postiženým. Rozhodl se tedy pro kariéru advokáta obhajujícího bezbariérové prostředí v Japonsku.

Reklama

Další články

Načítám