Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdekdo by čekal, že největší hvězda českého šoubyznysu Karel Gott (†80) má celé zástupy sekretářů, sluhů a poskoků, kteří za něj udělají první poslední. Jenže zatímco ve Spojených státech by asi opravdu měl armádu pomocníků, v českých podmínkách si vystačí s vlastními silami. I při nákupech, na které ani náhodou nechodí inkognito, ale pěkně středem, aby ho všichni viděli a mohli obtěžovat. „Rád se u toho nechám otravovat,“ prozradil Super.cz Gott.

Ten se s manželkou Ivanou Gottovou účastnil křtu singlu k novému seriálu TV Prima Obchoďák. Píseň složil a nazpíval Václav Noid Bárta a právě Ivanka, moderátorka primáckých VIP zpráv, byla její kmotrou. „Dnes nedávám rozhovory, jsem tu jen jako doprovod,“ odmítal nejprve povídání božský Karel. Nakonec nám ale přeci jen práskl, jak to chodí u nich doma s nakupováním v obchodních domech.

Seznam, co má koupit, prý nechává doma. „Rád se nechám překvapovat nabídkou obchodu, a ne abych tam nakupoval s listinou. To přísluší někomu jinému. A v noci rozhodně nakupovat nechodím. Fanoušci mi nevadí ani při této činnosti. Víte přece, že se nechám rád otravovat. Proto také vlastně nakupuji,“ směje se Mistr. Přitom ti, kteří nenechají své oblíbence v klidu ani nakoupit, asi nepatří mezi úplně normální jedince.

Pokud už jde Slavík na nákup bez manželky, občas dostane pokyny po telefonu. „Ale sám moc nechodím. Spíš vyrazíme celá rodina,“ popisuje Karel Gott. Ten se nezapomíná zastavovat ani v hudebninách. A čí desky nakupuje? Nejlepšího interpreta pod sluncem – sebe!

„Skoro žádné obchody s cédéčky nejsou, takže jsem rád, že jeden řetězec ještě existuje, že to trochu drží. Mám z toho radost. A někdy se taky stane, že jdu kupovat svoje věci. Zvlášť, když mě napadne darovat někomu několik mých desek, tak je jdu koupit. V tom oddělení, kde je Karel Gott, ale stojím vždy sám,“ zavtipkoval na závěr zpěvák, kterému na podzim vychází album se sedmnácti hity světové popové klasiky Party, na kterém zazní například i song Michaela Jacksona. Gotta čeká také velké podzimní turné, na které se strašně moc těší, neboť bude mít šestnáct zastávek a tou poslední bude pražská O2 aréna.

Související témata:
Obchody

Reklama

Další články

Načítám