Hlavní obsah
Článek

Hanka Křížková si letos užila báječnou dovolenou. Ač zpěvačka sama po nepříjemné nemoci nemohla mít děti, nelituje. Společnost dětí si umí vychutnat i jinak a ony ji nabíjejí energií. Letos jako každoročně vyrazila s občanským sdružením Sluneční paprsek, jehož je patronkou, s partou lékařů, zdravotních sestřiček a terapeutek do Turecka.

„Dohromady s námi jelo 108 dětí. Většina je pro prodělané onkologické nemoci. Ostatní děti byly z dětských domovů v Krásné Lípě a Dolních Počernicích,“ říká Hanka, která má na dětských táborech hned několik rolí: „Já mám za úkol nejen dětem zazpívat, ale funguji jako vedoucí veškeré dětské zábavy, ale i jako "vrba" pro dětské starosti i radosti.“

A odpočinek to byl především aktivní. „Den začínal většinou rozcvičkou, následovaly individuální rehabilitace, plavání, pořádali jsme olympiádu, vodní aktivity. O večerech jsme vymýšleli hromadné akce, karnevaly, diskotéky nebo různé scénky, které jsme pro pobavení dětí připravili my dospělí,“ uzavírá Hanka, která letos prožila dle svých slov už poněkolikáté velmi smysluplně strávenou dovolenou.

Reklama

Další články

Načítám