Hlavní obsah
Článek

Chcete se vrátit zpátky do školních lavic a zavzpomínat na studentská léta? Nebo je snad školní prostředí vaším druhým domovem, které důvěrně znáte jako učitel, student či starostlivý rodič? Anebo snad školu nenávidíte a patřili jste k nenapravitelným grázlíkům?

Nemusíte nutně čekat až na začátek školního roku, protože na Nově startuje školní docházka už tuto neděli, kdy se na obrazovkách poprvé objeví dlouho očekávaný podzimní seriálový hit Gympl s (r)učením omezeným. A v tomto seriálu si svou oblíbenou postavu najde úplně každý. V poutavém příběhu se hned v úvodním pilotním díle postupně rozvíjí barvité charaktery jednotlivých postav, které si zahrají naši populární herci.

Nova tentokrát neponechala nic náhodě a vsadila na osvědčená herecká jména. V rodinném seriálu ze školního prostředí si zahraje národem milovaná dvojice herců Libuše Šafránková (†68) a Karel Heřmánek (76).

Šafránková si střihne roli hodné učitelky hudebního výchovy a češtiny Elišky Holoubkové. A hned na úvod ji uvidíte v hodně netradiční roli. Jako vedoucí školního pěveckého sboru se bude podílet na studentském vystoupení, ve kterém se nebude hrát jen na klavír a flétnu, ale dojde i na nefalšované rappování.

Karel Heřmánek s hereckým přehledem sobě vlastním ztvárňuje rezignovaného ředitele školy s velmi kladným vztahem k alkoholu a nepředstíranou náklonností k paní učitelce Holoubkové. Vášnivá scéna mezi Šafránkovou a Heřmánkem jistě polahodí oku každého fanouška těchto skvělých herců.

Nabídku zahrát si v Gymplu přijala i výborná Zuzana Bydžovská (50). Její ustaraná tvář ji přímo předurčila pro roli strhané matky a životem zkoušené starší „úči“ Milady Smutné. Herecké matadory Šafránkovou, Heřmánka a Bydžovskou skvěle doplňuje mladší generace herců.

Divačky jistě potěší Ondřej Brzobohatý (29) coby nová posila školního sboru, fešák a klaďas Adam Kábrt s tajemnou a rozporuplnou minulostí, který předvede vášnivou líbačku se starší sestrou svého studenta, barmankou Denisou, jejíž roli si střihla populární Kristýna Leichtová (38).

Mladším bratrem Denisy není nikdo jiný než školní grázlík a průšvihář Patrik. Toho si zahrál syn Jana Krause (70) Jáchym, který pokračuje ve šlépějích svého otce a stejně jako on skvěle zvládá role spratků. Cigarety a alkohol patří k neodmyslitelným parťákům tohoto náctiletého floutka.

U záporných postav ještě na chvilku zůstaneme, protože na Gymplu není vše tak růžové, jak se na první pohled zdá.

Lucie Benešová (49) alias učitelka matematiky a fyziky si jako seriálová zástupkyně ředitele brousí zuby na jeho místo. Je to prvotřídní potvora a intrikářka, kterou prostě musíte nenávidět od prvních minut. Tedy, jak kdo. Diváci ji také uvidí jako sexy dračici, jež si přímo před zrcadlem bude trénovat sexuálně vzrušující pózy a triky. Takže dámy, zavažte svým manželům oči!

Ačkoli se bude jednat o rodinný seriál ze školního prostředí, dočkáme se i drsných scén. Jednou takovou bude například ta, v níž se Daniela Šinkorová (51) stane obětí domácího násilí. Šinkorová se vrací na obrazovky po delší odmlce a rovnou v roli, která je strašákem snad všech žen. Zahraje si zdravotní sestru Marii, žijící v neustálém strachu ze svého násilnického manžela. Toho výborně ztvárňuje Kamil Halbich.

Každý správný gympl má i svého hospodáře a školníka. V nováckém Gymplu se o tyto funkce postarají osamělý homosexuál Marcel Lichtenberg, jehož si zahrál okouzlující Milan Šteindler (55) a vysloužilý rocker Miroslav "Kulich" Kruliš, kterého ztvární další herecká hvězda – Václav Kopta (47).

Reklama

Další články

Načítám