Hlavní obsah
Článek

Hyeny už nevědí, na kom si víc smlsnout. O bývalé první dámě Dagmar Havlové (71) začátkem roku vycházely články, že si prý našla jen pár týdnů po smrti prezidenta Václava Havla (†75) novou lásku. I když to s úspěchem vyvrátila, objevil se dokonce ještě odpornější článek, který jí zvedl mandle tak, že nyní s časopisem vede vážnou právní bitvu. „Paní Havlová žádá po vydavateli za poškození pověsti částku pět miliónů korun,“ svěřil se nám zdroj obeznámený se soudním sporem.

Havlovou média nejprve obviňovala z toho, že se po pražském letišti promenádovala zavěšená do o dost mladšího muže, který měl být podle mínění deníků snad dokonce jejím milencem. Herečka to striktně odmítla.

„S ohledem na to, že se necítím po všem, co jsem přestála, dost psychicky silná svádět tradiční souboje s prolhanostmi, které se o mně píší a zanechávají ve mně stopu, žádám bulvár, aby nepřekračoval hranice elementární slušnosti a aby své štvavé kampaně okamžitě zanechal,“ uvedla tehdy v tiskové zprávě.

To ovšem netušila, že přijdou ještě další horké chvilky. Jeden z týdeníků, který přináší pestré informace z bulvárního světa, totiž napsal, že se údajně měla scházet s milencem v jednom z hotelů ve Františkových Lázních. A médium si dokonce s odkazem na údajného dobře informovaného místního občana trouflo tvrdit, že Havlová s neznámým mužem byla na dvoulůžkovém pokoji ubytovaná i večer před tím, než Václav Havel skonal. Prý ale pak narychlo večer odjela neznámo kam.

A tyto spekulace, které ohrožují její čest, přeci jen bývalou paní prezidentovou přinutily bránit se. „Po vydavateli chce pět miliónů. Tato obvinění překonala všechny myslitelné hranice. Paní Havlová má velkou šanci uspět,“ dozvěděli jsme se. V redakci prý bylo kvůli soudnímu sporu pořádné dusno, a pod redaktorkou, která z Františkových Lázní pochází a jež měla prý téma přinést, se má vážně otřásat židle.

Pokud by Dagmar Havlová pět miliónů vyhrála, patřila by jí přední místa v žebříčku sum, které známé osobnosti nad médii vysoudily.

Reklama

Další články

Načítám