Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Partner Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) dostává jednu „ťafku“ za druhou, péče o přítelkyni také není jednoduchá, a tak po měsíci, co se objevil na veřejnosti, zestárl snad o pětadvacet let a působí jako hromádka neštěstí. Není divu. Nejdřív se dozvěděl, že se jeho exmanželka Darina Nová (66) údajně schází s Ivetiným exmilencem Zdeňkem Macurou, což Nová, dříve Rychtářová, Super.cz potvrdila, nyní zase musel skousnout extrémně hořkou pilulku v podobě výpovědi své bývalé ženy, která u soudu svědčila proti němu. Rychtářovi hrozí, že bude za urážky chudší o čtvrt miliónu korun.

K městskému soudu, kde skončil jeho spor s rozvodovou advokátkou Dariny JUDr. Věrou Sedloňovou, dorazil Rychtář s právníkem. Doteď si natolik věřil, že vše ustojí sám se svou výřečností, už mu ale došlo, že mu hrozí velká šlamastyka, a tak se svěřil do rukou odborníka. Zatímco ale Darina s právničkou působily vysmátě, Josef se svým doktorem vypadali jako trestanci čekající na popravu.

Podle informací z jednání soudu se právník žalovaného při křížovém výslechu snažil z Dariny Nové, jež potvrdila pravost sprosťáren svého exmanžela, udělat nevěrohodného svědka. „Mluvil cosi o jejích sebevražedných sklonech, ale soudkyně takové otázky odmítla jako irelevantní. Advokátovi Rychtáře se vlastně v podstatě z předložených důkazů nepodařilo nic vyvrátit a ani ve prospěch klienta nic nedoložil. Asi mu nepomohl, možná spíš naopak,“ tvrdí zdroj z jednací síně.

Když přítel Ivety Bartošové pochopil schopnosti svého advokáta, začal prý očima upřenýma ke stropu vzývat nebeské mocnosti, aby alespoň ty mu nějak pomohly. „Občas se mračil nebo probodával přítomné očima, ale někdy vypadal i na infarkt. Takový uzlíček nervů. Zdálo se dokonce, že se mu v očích lesknou slzy,“ dozvěděli jsme se.

Podle zdroje se Rychtář snažil zastrašovat svědky obžaloby vražednými pohledy, nic mu to ale nepomohlo. Při výpovědi Dariny si dokonce dovolil bez povolení soudu fotit svou bývalou ženu, aby ji rozhodil. A to je protizákonné. „Za to ho soudkyně pořádně seřvala,“ tvrdí informátor.

Přestože i další svědci potvrdili, že Rychtář Sedloňovou skutečně veřejně urážel, soud byl kvůli předvolávání dalších svědků odročen na březen, kdy by mělo konečně dojít k rozsudku. Rychtář s exmanželkou se nechtěli k případu vyjadřovat, promluvila jen žalující právnička. „Nemohla jsem si nechat líbit takové sprosté urážky, které o mně rozhlašoval do médií. I kdybych případnou přisouzenou částku měla dát na charitativní účely, tuto věc chci rozhodně dotáhnout do konce. Pana Rychtáře se skutečně nezaleknu,“ uvedla Věra Sedloňová.

Reklama

Další články

Načítám