Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Třetí den soustředění se české krásky na Filipínách vypravily na nejdelší podzemní řeku světa. K více než osm kilometrů dlouhé jeskyni, která je právem na seznamu nových sedmi přírodních divů světa, se z městečka Puerto Princesa na ostrově Palawan vypravily za vydatného deště přes hory. Ze začátku trochu váhaly, zda se v neustávajícím dešti plavit přes moře k podzemní jeskyni. Výlet však stál za to, odměnou jim byla nádherná zátoka s přírodním parkem a roztomilými opičími zlodějkami číhajícími na turisty, kteří si neschovají včas brýle nebo fotografické aparáty.

„Ty uličnice prý nejvíc ze všeho milují plasty. Zkoušely jsme se s nimi vyfotit, bylo to jen o vlásek, že ty sběratelky foťáků nezkusily obrat taky nás,“ smály se dívky, které si návštěvu exotického ostrova doslova užívaly.

Opice však nebyly jediná zvířata, se kterými se v nádherném přírodním parku dívky setkaly. Cestou k jeskyni je překvapili obří varani, které u nás přece jen člověk v parku běžně nepotká. Krásky se, vybavené helmami a záchrannými vestami, nalodily a se zkušeným průvodcem vypluly do nádherné krápníkové jeskyně, jejíž strop byl doslova obsypán netopýry. Průvodce zpestřil plavbu jeskyní historkami o lidech, kteří ji kdysi obývali a o jedovatých vodních hadech, kteří v ní žijí dnes. Žádného však dívky nezahlédly a nebezpeční plazi byli zřejmě z říše průvodcovských bajek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám