Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Hudebně porodil muzikál Naháči, před nějakým časem dostal (na chvilku) na výsluní zpět Ivetu Bartošovou (†48), má šíleného bratra a za sebou podivné zdravotní eskapády, nyní se navíc sám dostal na operační sál, kde asistoval krvavé operaci ucha. Víte, kdo si na snímku pohrává s krvavým nástrojem, který ještě chvíli před tím někomu spočíval v lebce?

Řeč je o producentu a zpěváku Jarku Šimkovi (50), který začal spolupracovat s nadací Dar sluchu ředitelky Gabriely Dänemarkové a nejvyššího šéfa správní rady a organizátora charit Jiřího Horáka. Proto se Jarek také zúčastnil operace, při které pacientovi lékaři zavedli do ucha kochleární implantát, díky němuž neslyšící mohou zase slyšet.

„Bál jsem se, že ztratím odvahu. Málokdo z nás byl osobně přítomný reálné operaci člověka. A když jsem předtím na snímcích viděl záběry plné krve, měl jsem před tím respekt. Byl to ale neuvěřitelný zážitek a obdivoval jsem profesionalitu celého týmu a pana doktora, který operaci v motolské nemocnici perfektně provedl. Jsem nadšený a považuji za úžasné, že pacient zase slyší,“ raduje se Šimek, který se už těší na osobní setkání s pacientem.

Ten se dostal na sál vlastně jen díky akci nadace Dar sluchu „Bílé soboty – vyšetření sluchu zdarma“, na které mu lékaři odhalili poruchu sluchu. „Letos se těchto akcí po celé republice koná ještě dvacet,“ upozorňuje Jarek, který spolu s ambasadorkou Gabrielou Partyšovou (45) a Jiřím Krampolem (85) patří mezi přední spolupracovníky nadace.

„Snažíme se o to, aby tento zázrak moderní medicíny pomohl dalším lidem vrátit se do běžného života,“ dodal Šimek, jenž nedávno s Jiřím Horákem nadaci předal šek na přístroj, který dokáže vyšetřit sluch již u kojenců a díky této prevenci se dá sluchová vada včas a zdárněji léčit. Zpěvák se také v nejbližších dnech zapojí do Muzikoterapie, která je dalším z mnoha projektů Daru sluchu.

Reklama

Další články

Načítám