Hlavní obsah
Článek

Říká se, že jsou to muži, kdo s věkem zraje jako víno. Herečka Jennifer Beals (48) je však jasným důkazem, že rozhodně nejde jen o výsadu mužů. Představitelka Alex Owens z muzikálového filmu Flashdance je totiž dnes, v osmačtyřiceti letech, ještě půvabnější než jako dvacetiletá, kdy legendární snímek natáčela.

Beals, jež má za sebou účinkování ve více než padesátce filmů a seriálů, má po otci afroamerické kořeny. Začátky její kariéry se datují do roku 1980, kdy natáčela seriál Moje tělesná stráž, ale objevila se v něm spíš jako komparzistka. I tak na ni atmosféra na place udělala takový dojem, že v Chicagu začala chodit na kurzy herectví, režie, scénáristiky a scénografie.

Po třech letech přišel zásadní zlom, a to když získala hlavní roli ve filmu Flashdance. V konkurzu vyhrála nad čtyřmi tisíci dalšími uchazečkami. Snímek se stal hitem a Jennifer zajistil nejen obrovskou popularitu, ale rovněž nominaci na Zlatý glóbus.

Sláva však Jennifer Beals do hlavy nestoupla a ona toužila dokončit si vzdělání. Beals je tak zároveň absolventkou americké literatury s červeným diplomem.

Když se však Beals chtěla vrátit koncem 80. let na výsluní, nedařilo se a dostávala spíš menší role nebo se její filmy příliš neuchytily. Comeback se vším všudy přišel až v roce 2004, kdy Beals ztvárnila jednu z hlavních rolí Bette Porter v seriálu s lesbickou tematikou L Word.

Reklama

Další články

Načítám