Hlavní obsah
Článek

Ve středu 5. září bude mít ve Velké Británii premiéru nový díl obnoveného seriálu Dallas. Další série tam bude těšit diváky celý podzim a Patrick Duffy jako Bobby Ewing teď poskytl rozsáhlý rozhovor britskému listu The Sun. V něm se přiznal, že hrát mladšího z bratrů Ewingových je pro něj hračka, protože z pětasedmdesáti procent jsou si s Bobbym podobní. Těžké ale bylo obléct si po letech upnuté džíny a hrát pacienta s rakovinou.

S tou se totiž ve skutečnosti potýkal Larry Hagman, na němž stojí role J. R. Ewinga. Pokud by prý chorobu neporazil a v seriálu se neobjevil, vzdal by se své role i Patrick a také Linda Gray alias Sue Ellen.

„Bylo to tak těžké, hrát tyto scény. Z ničeho nic umění imituje život naruby, bylo to těžké. Byl jsem v Dallasu připraven točit. A Larry zavolal, možná čtyři dny předtím, než jsme měli jít na scénu, a řekl mi, že má rakovinu krku. Já jsem jen vykřikl: ‚Co? Ne!‘ Když je to váš nejlepší přítel, je těžké to sledovat. Procházel chemoterapií a ozařováním po celou dobu natáčení. A já jsem přitom hrál scény, v nichž mám rakovinu. Bylo neuvěřitelné, jak to zvládal. Naštěstí teď mu lékaři řekli, že je zcela čistý bez rakoviny a už se chystá na natáčení další řady,“ svěřil Duffy listu The Sun.

Vrátit se do role Bobbyho nebylo pro Patricka nijak obtížné. „Po dvaceti letech se vrátit na tenhle plac bylo stejné, jako bych přijel z dovolené a vracel se do práce. Bylo to milé. Moc rád hraju tohoto dobrého chlapa,“ tvrdí třiašedesátiletý herec.

Na polonahé scény ve sprše či jinde se však Duffyho fanynky už těšit nemohou. „Je mi třiašedesát let a jsem dnes děda, takže naštěstí tam máme mladé chlapy, Jesseho Metcalfa a Joshe Hendersona, ti teď budou svlékat košile a trička,“ dodal s úsměvem Patrick.

Ačkoli ho obnovení seriálu moc baví, bez kolegů Hagmana a Gray by do toho nikdy nešel. „Pokud by Larry nebyl schopen točit, nebyl by žádný další Dallas. Ten pořad by bez něj nemohl fungovat. Nemyslím, že by za námi jinak fanoušci stáli, producenti by do toho taky nešli a já a Linda bychom bez něj nikdy netočili. Uteklo mnoho let, ale změnilo se jen velmi málo v podrazech, intrikách a rivalitě, což vždy stálo v srdci seriálu Dallas,“ prozrazuje v interview představitel Bobbyho Ewinga.

V USA měl seriál premiéru 13. června, v Česku jej hodlá televize Nova vysílat od příštího roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám