Hlavní obsah
Článek

Nejslavnější česká romská zpěvačka Věra Bílá (†64), která před svým pádem na dno (problémy s automaty, neplacení nájemného) patřila k uznávaným umělkyním i v zahraničí, truchlí. V pondělí jí totiž přišla kriminálka sdělit, že našli tělo jejího syna Františka (†33). Měl prý u sebe drogy. „Umřel mi syn,“ potvrdila Super.cz Bílá.

„Nemůžu vám nic víc říkat,“ sdělila dále a předala nám svého mluvčího Andreje Lučku. „Policie přišla paní Bílé říci, že ho našli na veřejných záchodkách v centru Rokycan. Že šlo o násilný trestní čin, si můžeme domýšlet. Pokud by šlo o čistou drogu, tak se to v životě nestane. A jestli si člověk údajně píchne nebo spolkne falešnou (nekvalitní – pozn. red.) drogu, tak je to jasné a někdo je za to zodpovědný. Romové sem navíc přicházejí a tvrdí, že v sobotu měl Františka kdosi napadnout pod lampou. Tak nevíme, co za tím je,“ sdělil Lučka.

„Šlo o mladého člověka, musí se to vyšetřit. Prý u něj našli prášky. Byla nařízena soudní pitva. Naše sdružení po tom bude pátrat, vždyť po něm zůstaly dvě malé děti. Jeho manželka je zhroucená, táta je těžce nemocný, máma také,“ popsal nám rodinnou situaci Bílých šéf občanského sdružení Help Roma Rokycany.

Podle něj za drogově závislé může vláda. „Ta to podporuje. Měla by zakotvit zákon, aby se takovým lidem nic neprodávalo, a aby se okamžitě brali na léčení,“ zlobí se za Romy na vedení státu Lučka.

Vzhledem k těžkým majetkovým poměrům Věry Bílé, která je úplně bez prostředků, je zatím nejasné, zda tragicky zesnulému synovi, jenž byl sám dlouhodobě nezaměstnaný, bude moci zajistit pohřeb.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám