Hlavní obsah
Článek

Na módní přehlídce kostýmů muzikálu Kapka medu pro Verunku poznal Báru Basikovou (61) na první pohled jen málokdo. Přestože to vypadá, že převlek Kapesky, královny přírodních sil, musí být krajně nepohodlný, opak je pravdou.

„Kostým je lehoučký, krásně se nosí," chválila si svůj model Basiková. Všechny kostýmy pro rodinný muzikál navrhla známá kostýmní výtvarnice Evženie Rážová.

Navrhnout a zrealizovat kostýmy pro toto představení bylo podle výtvarnice nejtěžší, ale jak sama říká, zároveň nejzábavnější, protože tady nemusela krotit svou fantazii. Její víly, čerti, bludičky i vodníci jsou v novém, netradičním pojetí. Když tak všechny ty kostýmy vidíte, máte pocit, že jsou tak nějak sice tradičně pohádkové, ale zároveň současné a zcela moderní.

„Evženka Rážová vytvořila tisíce nádherných kostýmů pro divadlo a televizi, a tak ví, jak to udělat, aby to bylo příjemné a nositelné," libuje si Basiková, která má kupodivu tento náročný kostým prý oblečený raz dva.

„Šaty jsou lehké, jen se vzadu zavážou za šňůrky. Maskéři mě líčí taky maximálně deset minut," říká Bára, která je prý velmi ráda, že může pro změnu hrát v představení pro děti. Na premiéře 15. září v divadle Hybernia prý rozhodně nebude chybět Bářino nejmladší dítko, syn Theodor (3,5). „Musí sedět v hledišti. On je kulturní člověk. Nejspíš ještě nebude plně chápat děj, ale jak ho znám, tak si myslím, že se na představení vydrží koukat. On je zvyklý sledovat i celovečerní film. Byl už na různých představeních a koncertech, tak tohle zvládne taky," upřesňuje muzikálová diva.

Malý Theodor si prý stále úplně přesně neuvědomuje maminčino povolání, když se Bára někdy objeví v televizi, tak prý běží k televizi a pusinkuje obrazovku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám