Hlavní obsah
Článek

Půvabná a křehká bytost. Tak na každého působí zpěvačka Vladivojna La Chia. Tedy na každého ne. Vladivojna se vypravila na velkou cestu po Spojených státech a zažila několik nepříjemných setkání. Dokonce ji i zbili v baru.

Vladivojna začínala cestu v San Diegu, kde ji ovšem sklátila chřipka, a tak několik dní místo poznávání města proležela. V San Francisku to nebylo o moc lepší.

"Z celé Kalifornie jsem se nejvíc těšila na San Francisko. Kamarád nás tam provedl, poznala jsem pár pohodových lidí a byla jsem v nahrávacím studiu. Jenže taky jsme dostaly za nic nakládačku, taky na nás zavolali policajty a vyhodili z baru kvůli tomu, že jsme prostě jen byly víc uvolněné," vyprávěla.

"Navíc tolik chudobných, nemocných, vyfetovaných a zešílených lidí jsem ještě taky neviděla. Tím, že ráda chodím, kam mě nohy zavedou, jsem asi měla opravdu smůlu," pokračovala. A v Los Angeles si zase musela vydělávat na ubytování hraním na ulici, protože jí nepřišly včas peníze na účet.

Nakonec s kamarádkou vydělaly čtyřicet dolarů a mohly si dovolit přespat na motelu se společnou sprchou. "Ve sprše jsem potkala nejchlupatější černošku na světě, začala na ni zírat a nepřejte si slyšet, jak na mě řvala, ať na ni ta bílá č..a nekouká," smála se.

Zpěvačka Vladivojna La Chia je originální výtvarnice, hudebnice, skladatelka a je také moderátorka svého rozhlasového pořadu Čajovna, který běží už osm let. Ani na cestě po USA nezahálela.

"Natočila jsem tu jen tak na telefon videoklip k písničce Svobodná, která je na mém posledním albu Bohémy a zobrazuje chvíle, které jsem tu prožila. Napsala jsem taky několik textů na mou novou desku a promyslela celkovou koncepci alba. Písně i texty mám hotové a ve studiu Bena Yonase v San Francisku mi nahrál saxofon do několika písní jeden z nejlepších sanfranciských dechařů Joe Cohen," svěřila nadšeně.

Letošní první koncert bude mít Vladivojna 1. února v Novém Jičíně v klubu Galerka, poté se odebere do studia v Ostravě natáčet svou novou desku, která bude prý naprosto odlišná od její předchozí práce.

Vladivojna La Chia byla nominována na Cenu české filmové kritiky a na Českého lva za nejlepší filmovou hudbu k filmu Nevinnost Jana Hřebejka. Nyní se se svou knihou Vladibajky účastní také projektu Poezie dell'arte, který navštěvuje knihovny českých měst, a diváci tak mají možnost zhlédnout speciální autorské čtení úspěšných autorů protkané akustickými písněmi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám