Hlavní obsah
Článek

Vzpomínáte si na prostopášnou paní Robinsonovou, která ve filmu Absolvent sváděla nezkušeného Dustina Hoffmana? Půvaby její herecké představitelky Anne Bancroft, která za svůj život posbírala nespočet hereckých cen a dnes zůstává ve stínu slavnějších kolegyň, rozhodně stojí za připomenutí.

Můžete se s námi podívat na fotku, kde je mladičká Anne zahalená jen do úsporné kožešinky. V té době slavila velké úspěchy na divadelních prknech a v televizi. Souběžně také filmovala. Ve světě filmu se však prosadila až po třicítce.

Za svou roli ve filmu Divotvůrkyně (1962) získala Anne, která platila vždy především za talentovanou charakterní herečku, Oscara a dvě další ocenění. Tehdy její hvězda začala stoupat. Další nominaci na Oscara si vysloužila za ztvárnění role ve filmu Pojídač tykví (1964). Hlavní ženskou rolí ve filmu Absolvent (1967), který ke hvězdám vymrštil mladičkého Dustina Hoffmana, se definitivně zapsala mezi hollywoodské hvězdy.

Výrazné herecké příležitosti Anne dostávala i ve zralém věku. Za roli matky představené ve filmu Anežka boží (1985) byla nominována na Oscara a o rok později získala cenu na MFF v Karlových Varech. Poslední příležitosti dostala v komediích Rabín, kněz a krásná blondýna (2000) a Před svatbou ne! (2001). Život talentované herečky ukončila ve třiasedmdesáti letech rakovina.

Reklama

Další články

Načítám