Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Simona Chytrová (50) dnes předvede své kuchařské umění v pořadu VIP Prostřeno!. Ve skutečnosti bylo ale v minulosti právě jídlo jejím prokletím.

Jako dívka se Simona věnovala gymnastice na profesionální úrovni pod vedením slavné Věry Čáslavské. V patnácti letech se dostala až k titulu mistryně republiky, ale později začala mít problém s příjmem potravy. Aby si udržela požadovanou váhu, trpěla hladem. S hubnutím to však natolik přeháněla, až se nakonec dostala do ohrožení života. Porucha příjmu potravy způsobila, že zhubla až na nebezpečných dvaatřicet kilogramů.

„Byla jsem tak slabá, že když jsem přišla domů, nebyla jsem schopná se ani svléknout. Táta mě z procházek musel zpátky domů nosit v náručí,“ otevřeně přiznala v pořadu České televize 13. komnata. Sílu k životu nalezla Chytrová až v léčebně v České Lípě.

Díky této zásadní životní zkušenosti by si mnozí mohli myslet, že manželka režiséra Víta Olmera neumí vařit. Opak je ale pravdou. Simona pro své hosty, cvičitelku Olgu Šípkovou, kreslíře Petra Urbana a kladenského herce Romana Štabrňáka, připraví úžasnou hostinu v italském stylu. „Italská kuchyně je čerstvá a je to také o komunikaci,“ plánuje hostitelka, která většinu jídel dodělá až před konzumací. „Líbí se mi rokoko a baroko a uspořádám benátskou večeři,“ slibuje kreativní bruneta, která má italské předky a v Itálii se prý cítí víc doma než v Čechách.

Reklama

Další články

Načítám