Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová (55) přiznala vztah s bývalým katolickým knězem Mariánem Balázsem (46). „Ano, je to pravda,“ řekla deníku Nový čas na přímou otázku, zda tvoří pár.

V době, kdy Iveta Radičová stála v čele slovenské vlády, působil Balázs jako její poradce. V roce 2010 opustil kněžskou službu u františkánů a vzdal se řeholního jména Ján Krstiteľ. Vzápětí se stal šéfem poradního týmu premiérky.

Bulvární novináři před několika dny viděli Balázse odcházet z domu Radičové v obci Nová Dedinka nedaleko Bratislavy. Následně byli spolu v Alpách. Na otázku, jak dlouho jsou spolu, Radičová řekla: „Nedokážu na tuto otázku přesně odpovědět, ale ne dlouho. Nedokážu definovat ten přechod. Prostě nastal zlom.“ Radičová zdůraznila, že jejich vztah začal až po odchodu z premiérského křesla. O svatbě prý neuvažují.

Radičová je vdova po známém slovenském humoristovi Stanu Radičovi, s nímž má dceru Evu. Radič zemřel náhle v roce 2005 ve věku nedožitých 50 let. Po určitém čase se po boku Radičové objevoval paralympijský sportovec Ján Riapoš. Jejich vztah skončil v roce 2009.

Podle průzkumů veřejného mínění by Radičová uspěla v přímé volbě hlavy státu, která se bude konat v roce 2014. Dalo by jí hlas 32,7 procenta Slováků, když současný premiér Robert Fico by získal 28,4 procenta hlasů. „Je to taková aureola ublíženého člověka. Slováci mají takové lidi rádi,“ uvedl politolog Miroslav Kusý. Sama Radičová však návrat do politiky odmítá.

Související témata:
Iveta Radičová

Reklama

Další články

Načítám