Hlavní obsah
Článek

Poslední dobou se doslova roztrhl pytel s událostmi kolem Ivety Bartošové (†48) a jejího prazvláštního ctitele Zdeňka Macury (49). Muž, jenž tvrdí, že zpěvačku vykoupil ze vztahu s Josefem Rychtářem, chce ji dostat před oltář a jenž se navíc nedávno s popovou divou a jejím přítelem postrkal v jejím domě v Uhříněvsi, se k nejkontroverznější české celebritě dostal prozaicky – v době, kdy prakticky neměla ani na chleba!

Informaci nám potvrdil Jarek Šimek (50), jediný bývalý spolupracovník Bartošové, s kterým se nerozešla ve zlém. „Macuru ke mně přivedl, i když jsem ho prosila, aby to nedělal,“ řekla Super.cz nedávno Bartošová. To zpěvák a hudební skladatel ani nepopírá. Tvrdí však, že jednal s tím nejlepším úmyslem.

„Ivetě jsem se za dobu naší spolupráce snažil pomoci ve všech směrech. Potřebovala mít například klid na práci a ne pořád řešit finanční starosti, kterých měla hodně. Přivedl jsem k ní dost lidí, kteří pro ni byli obrovský přínos, a hodně jí pomohli. Bohužel u pana Macury se mi nerozblikalo varovné světlo, a tak jsem je seznámil,“ tvrdí dnes Šimek. Ten se s Macurou sešel na základě jeho mailů, ve kterých sliboval výpomoc. A protože tehdy měla bývalá princezna českého šoubyznysu hodně hluboko do kapsy, každá podaná ruka se hodila.

„Působil na mě klidně a dobrosrdečně, proto jsem ho Ivetě doporučil. Nemohl jsem tušit, že se do ní zblázní a jak se bude dál chovat. Bohužel nejsem psychiatr nebo věštec a nepoznám, co se může v budoucnu stát,“ trápí stále Jarka. Macura se pak se zpěvačkou sešel a poskytl jí finanční hotovost. „Hodně nám tehdy pomohl. Iveta zprvu kontakt s ním odmítala, protože má obecně strach z lidí, ale když pomoc přijala, hned řekla, že mu nezůstane nic dlužná a vše vrátí,“ uvádí Šimek s tím, že později, když naplno propuklo Macurovo šílenství a prakticky pronásledování jeho idolu, už s Bartošovou nespolupracoval, a tak nemá dost informací.

„Když se nedávno situace vyhrotila, rozčílil jsem se a bez cizího popudu jsem soukromě panu Macurovi zavolal s tím, že taková medializace Ivetě škodí. Uznal to a slíbil mi, že to ukončí. Což se bohužel nestalo. Připadalo mi, že pochopil i má slova, ať se smíří s tím, že Iveta miluje Josefa Rychtáře. Doteď lituju, že jsem je propojil, nedá se to ale vzít zpátky a navíc vím, že mám čisté svědomí. Snad už teď bude mít Iveta od všech podivínů konečně pokoj,“ doufá závěrem Jarek Šimek.

Reklama

Další články

Načítám