Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chlapeček na fotce patří k úspěšným hercům a divadelním režisérům. Do povědomí diváků se dostal díky seriálu Velmi křehké vztahy, kde ztvárnil jednu z hlavních rolí. Ač byl ženatý, zamiloval se do své herecké kolegyně, která mu záhy porodila dceru. Nakonec se ale vrátil k manželce. Měl velké problémy s pitím alkoholu, několikrát se léčil a jednou se dokonce psychicky zhroutil. Poznali jste ho?

Herec Roman Štolpa (59) se narodil 12. srpna 1964 v Českém Těšíně. Krátce po jeho narození se jeho rodina přestěhovala do Polska a zpátky do Česka se vrátila krátce před Romanovým nástupem do první třídy.

Malý Štolpa už odmalička inklinoval k herectví a moc si přál studovat konzervatoř, což se moc nelíbilo jeho rodičům lékařům, kteří ho poslali na gymnázium. Štolpa si však svůj sen přeci jen splnil, když se v osmnácti letech dostal na herectví na JAMU. Později se přestěhoval do Prahy, kde vystudoval režii na DAMU.

Coby režisér a herec působil v Divadle Rokoko a byl autorem scénářů v soutěžích krásy miss. Zpočátku se mu dařilo také v osobním životě. Oženil s lékařkou, s níž má syny Matěje a Jakuba. Zlom v jeho životě nastal v době, kdy se jeho žena odstěhovala i s dětmi do Bratislavy, protože dostala lákavou pracovní příležitost. Štolpa se krátce nato proslavil v seriálu Velmi křehké vztahy, kde si střihl roli doktora Martina Lišky.

Netrvalo dlouho a herec, který vyrostl v seriálovou hvězdu, se zamiloval do seriálové kolegyně Markéty Plánkové (46).

Milenecký poměr neskončil bez následků. Plánková otěhotněla a Štolpovi porodila dceru Agátu. Vztah s hereckou kolegyní však po narození dcery vyšuměl a záletný Štolpa se vrátil ke své manželce, ač už na stole ležely rozvodové papíry.

Návrat k manželce se rozhodně neobešel bez problémů. Štolpa se utápěl v alkoholu a každé své problémy řešil panákem. Utápěl se v opileckých depresích a padal na dno. Poté, co prošvihnul divadelní představení, rozhodl se za podpory své manželky odejít do léčebny v Kroměříži. Později ho démon alkohol opět přemohl, a tak se na léčení dobrovolně přihlásil znovu.

"Šel jsem do léčebny hned, jak jsem do toho zase spadl. Je těžké tomu předcházet, člověk totiž takové nemoci jde naproti. Snažím se na sobě pracovat, abych vyhnal své démony z hlavy," svěřil se tehdy..

V současnosti Štolpa svůj boj s alkoholem vyhrává. Loni v lednu se ale kvůli velkému pracovnímu vytížení psychicky zhroutil a musel vyhledat odbornou pomoc.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám