Hlavní obsah
Článek

Populární pěvecké duo Eva a Vašek slaví letos 24. výročí. Jejich skupina SURF dokonce ještě o šest let víc. Sám Vašek Ševčík se ale svěřil, že ho s jeho současnou manželkou Evou dala dohromady jenom náhoda. Podívejte se v naší fotogalerii, jak to duu slušelo.

„S Evou jsem se seznámil na vyúčtování JZD, kde jsme hráli, a já kamufloval za zpěvačku, která nepřišla. Kulturní hlavní si toho všimla a upozornila mě, že má doma dceru, která studuje konzervatoř, zda ji nechceme zkusit. Já ji zkusil a dnes je to moje manželka a partnerka v hudbě už 24 roků,“ svěřil se Vašek.

Eva a Vašek prodali za posledních osm let přes milión a půl nosičů a tím se neodmyslitelně zapsali do historie. Přesto je ale hudební akademie nikdy nepřijala mezi sebe. „Složili jsme, nebo dovezli ze zahraničí 216 skladeb. Skladba Bílé růže až z Athén vyhrála hitpáradu Českého rozhlasu a dále získala první místo jako nejúspěšnější skladba za 10 roků trvání hitparády. V tom okamžiku byla hitparáda zrušena. Eva vyhrála na ČT 1 v pořadu Večer plný šlágrů první místo a měla postoupit do dalšího kola. I tento pořad byl následně zrušen. V Českém slavíku jsme byli dvakrát diskvalifikováni. Nikdo neřešil proč. To není náhoda,“ říká naštvaně Vašek.

Eva a Vašek již tento pátek vystoupí i v Praze, a to v Království železnic na Andělu. Hodinový koncert Evy a Vaška začne v 10 hodin ráno a poté bude následovat autogramiáda. Vstupné pro seniory bude 30 korun a pro všechny návštěvníky je připravené relaxační centrum s masážemi, které bude v ceně vstupného.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám