Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dívka na fotce se jmenuje Magdalini Langoska, vystupuje pod uměleckým jménem Dannie, a přestože nepatří k profláknutým tvářím českého šoubyznysu, zasvěcení o ní moc dobře vědí. Dannie totiž patří ke špičce české R´n´B, soulové a hip hopové scény.

Dannie pochází z hudební rodiny s řeckými kořeny a zpěvu se věnuje od raného dětství. Vystudovala Pražskou konzervatoř a už nyní se pyšní spoluprací například s Michalem Pavlíčkem, Davidem Kollerem, DJ Wichem, Orionem nebo Tinou.

Kromě zpěvu se věnuje také skládání hudby, působí jako lektorka zpěvu, moderuje vlastní pořad na hip hopovém rádiu, zabývá se urban módou a stylingem a pomáhá rozvíjet začínající talenty u nás i v zahraničí.

Aktuálně žije a tvoří v New Yorku, ale dnes večer ji můžete potkat v Praze. Vystoupí v Lucerna Music Baru na křtu knihy Street kids fotografa Derecka Harda, která se věnuje české urban-street subkultuře. „Prezentací zajímavých lidí a jejich příběhů jsem chtěl v první řadě motivovat mladé lidi k tvůrčím činnostem v jakékoliv oblasti. Ukázat jim, že mohou být výjimeční svou osobností i tím, co sami umějí a co mají rádi. Stačí jen opravdu chtít a mít dostatečnou vůli, což je může posunout opravdu daleko, jako prezentované Street kids,“ řekl autor publikace Dereck Hard. „Projekt by nevznikl bez originálních nápadů a podpory kluků z Gambrinus Excelent, kteří do této subkultury skvěle zapadají a jsou její součástí,“ dodal fotograf.

V knize jsou fotografie a medailonky osobností ze světa hudby, sportu a umění, které tuto specifickou subkulturu utvářejí. Vedle Dannie, která večer na akci spolu s dalšími také zazpívá, se v ní objeví například Hugo Toxxx nebo Vladimir 518.

Reklama

Další články

Načítám