Hlavní obsah
Článek

Fotbalista David Beckham (48) je velmi ceněnou tváří ve světě reklamy. Potvrzují to jeho příjmy z minulého roku, které má jen za reklamu a sponzorství. Podle účetnictví si za posledních dvanáct měsíců připsal na svůj účet 13,3 miliónu liber, což je asi 423 miliónů korun.

V LA Galaxy mu ročně vyplácejí 2,5 miliónu liber, asi osmdesát miliónů korun, a díky reklamě na značky Armani, Adidas, Samsung či Diet Coke si denně vydělal více než šestatřicet tisíc liber, tedy asi 1,1 miliónu korun.

Z účetnictví jeho společnosti Footwork Productions, která spravuje jeho práci v reklamě a práva na fotky, je jasné, že v roce 2011 firma získala 15,2 miliónu liber, tedy asi 493 miliónů korun, z nichž si fotbalista vyplatil 13,3 miliónu liber, což odpovídá asi 423 miliónům korun.

Další milióny Davidovi plynou z reklamy na spodní prádlo pro obchodní řetězec H&M a z prodeje parfémů, které produkuje se svou manželkou Victorií (50).

Rok 2012 bude pro Beckhama ale ještě úspěšnější, neboť byl jednou z oficiálních tváří letní olympiády v Londýně a představil světu dvě kolekce svého spodního prádla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám