Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Super.cz vypátral, že měl Jakub Železný během svého návratu z londýnské olympiády velmi nepříjemný zážitek. Během přeletu nad kanálem La Manche se letadlo, ve kterém cestoval, dostalo do potíží a pilot byl nucen k návratu zpět na letiště Heathrow. Co se přesně přihodilo?

„Už nad evropskou pevninou se kapitán letadla rozhodl kvůli „technické záležitosti“ vrátit zpátky do Londýna. Nebylo to nic příjemného, zvláště poté, co za letu přišel mezi cestující a starostlivě si prohlížel pravé křídlo," připomněl si nepříjemný zážitek Železný a jedním dechem dodal: „Situaci a hlavně přistání zvládl pilot zcela brilantně. Na ploše letiště na nás čekala řada hasičských vozů a sanitek, pro odborníky na letectví asi běžná lapálie, pro normálního cestujícího docela velký stres."

Kromě Železného, který na olympiádě působil jako zvláštní zpravodaj České televize, se letadlem přepravoval například sportovní ředitel fotbalové Sparty Jaroslav Hřebík, místopředseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a řada sportovních fanoušků.

„Nikdo z nich nic podobného nezažil. Myslím, že bychom si tenhle zážitek všichni rádi odpustili," říká Železný. Ptali jsme se moderátora, jestli ho tento zážitek odradí od létání. „Doufám, že ne. Už proto, že do Prahy jsme pak letěli tím samým strojem, který akorát hodinu a půl opravovali," říká Železný, který kvůli zmíněným problémům jen tak tak stihnul vysílání večerních Událostí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám