Hlavní obsah
Článek

Prezident Barack Obama (51) si přímo v Bílém domě vaří vlastní pivo. Má rád svrchně kvašené ječné pivo s přídavkem medu, který mu zase dodává jeho manželka Michelle (48). Ta v roli první dámy velmi podporuje permakulturní zahradnictví a trvale udržitelné zemědělství, takže zahradu v sídle hlavy USA využívá k produkci vlastní zeleniny a ovoce. A má tam také včely, které každý rok produkují několik desítek kilogramů medu.

Obama si pivo vaří už delší dobu, ale k vyzrazení došlo až tento měsíc na jeho předvolební cestě po Iowě, kde své pivo daroval jednomu muži. Řekl mu přitom, že je to White House Honey Ale. Mluvčí Bílého domu Jay Carney potvrdil, že si rodina vlastní pivo skutečně vaří.

„Ano, je tam domácí varna piva, pokud chcete vědět, v Bílém domě. Myslím, že jsem jednou měl jen to světlé, je to docela osvěžující nápoj… Jinak jsem vyčerpal všechny své vědomosti o této záležitosti,“ uvedl mluvčí Carney.

Obamovi vaří světlou i tmavou variantu piva, jemuž dali jméno White House Honey Ale (svrchně kvašené medové pivo z Bílého domu).

Související témata:
Bílý dům

Reklama

Další články

Načítám