Hlavní obsah
Článek

Česká slavice Lucie Bílá (58), která je v posledních dnech tvrdě kritizována za to, že si prý zvyšovala popularitu na umírající Jiřině Jiráskové (†81), se jako snad jediná z blízkých přátel herečky nezúčastnila veřejného posledního rozloučení v Divadle na Vinohradech. Chybět ale bude dokonce i na samotném pohřbu, prý by to nestihla, což se ale zdá být nepravdivé.

Lucie Bílá v uplynulých dnech vystupovala na kšeftě na lodi, která Čechy a Němce vozí po destinacích ve Středomoří. A i když už se objevily zprávy, že je zpátky v republice, není to prý pravda. „Nejsem v Čechách, vracím se až v sobotu a nemůžu se vrátit dřív,“ řekla VIP zprávám nejpopulárnější česká zpěvačka. Samotný koncert pro turisty odzpívala již v úterý na cestě mezi Barcelonou a Tunisem, a pak dál pokračovala v plavbě, i když mohla vystoupit při první možné příležitosti a jet do Čech.

Možnost vystoupit totiž měla již ve čtvrtek v osm hodin ráno v sicilském Palermu, odkud by se to do Prahy s vynaložením jistého úsilí na dnešní smuteční akt stihnout dalo. Těžko ale spekulovat, neznáme totiž detaily zpěvaččiny smlouvy, která jí třeba mohla přikazovat, aby absolvovala celý zájezd, který končí právě v sobotu ráno v Janově. To Karel Gott před dvěma roky evidentně nemusel, protože vystoupil po koncertu na stejné lodi hned, jak to jen šlo.

Lucie ale s sebou měla přítele, syna Filipa a klavíristu Petra Maláska, takže příjemné spojila s užitečným a pouze částečně pracovní dovolenou se patrně rozhodla užít si do poslední minuty. S fanoušky se podělila o to, že ve čtvrtek se zúčastnila ve Vatikánu voleb prezidenta.

Co ale se samotným pohřbem, jenž je až za týden? I když majitel pohřební služby, která se stará o tělo zesnulé umělkyně a spoluorganizuje i její pohřeb v Malenicích příští sobotu, uvedl, že čas se může měnit i kvůli programu Lucie Bílé, ta už rázně řekla, že si volnou skulinku v nabitém programu nenajde.

Skutečně nabitém? „Devatenáctého mám rádio, přímý přenos Toboganu, a pak mám večer koncert v Jablonci. Takže není v mých silách, abych se zúčastnila,“ vysvětluje. Jen pro informaci: přímý přenos Toboganu končí v pravé poledne, podle údajů z plánovače tras na Mapy.cz by auto Bílé předpisovou rychlostí mohlo dorazit od pražského Divadla U Hasičů do Malenic na hřbitov za 1 hodinu a padesát minut, takže i navrhovanou čtrnáctou hodinu pro pohřeb Jiráskové by mohla stihnout.

A vystoupení v Jablonci, kam se z vesničky na Volyňsku dá dostat za slabé tři hodiny, začíná podle webu Lucie až hodinu před půlnocí. Jistě, je třeba udělat zvukovou zkoušku před začátkem celého mecheche, ale objednavatel vystoupení na akci pro uzavřenou společnost by zpěvačce jistě vyšel vstříc, kdyby o to byl požádán v takové souvislosti, jakou je účast na pohřbu slavné herečky. I kdyby Lucka v Malenicích setrvala jen hodinu, všechny své povinnosti by hravě zvládla a ani by se příliš extrémně nevyčerpala. Pokud nám nějaké další povinnosti ovšem nezatajila.

Z toho všeho vychází: buď se Lucie raději s ohledem na dost překvapivě ostré reakce fanoušků bojí prezentovat v souvislosti s Jiráskovou, nebo má neuvěřitelnou smůlu, všechno hraje proti ní a ona je v tom nevinně…

Reklama

Další články

Načítám