Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Akční hrdina a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger (63) v pondělí oznámil, že se spolu se svou ženou Mariou Shriver rozhodli po vzájemné dohodě na rozchodu. Pár spolu přitom vydržel úctyhodných pětadvacet let. Ani čtvrt století společného soužití a čtyři děti nakonec nezabránily krachu manželství. Dvojice se však zatím nerozhodla, zda požádá o rozvod. Možná se ještě v budoucnu vztah pokusí napravit.

Oba k celé události podali jen strohá vyjádření. Konečné rozhodnutí je prý stálo mnoho hodin přemýšlení, diskuzí a modliteb. Za celou dobu, co jsou spolu prý oba prošli velkým osobním a profesionálním přerodem. Bližší důvody rozchodu pár neuvedl. O výchovu jejich čtyř dětí se prý budou oba dělit rovným dílem.

Schwarzenegger, jenž pochází z rakouského Thalu, se v mládí prosadil jako kulturista. Dodnes je považován se svými sedmi tituly Mr. Olympia a pěti vítězstvími Mr. Universe za nejúspěšnějšího kulturistu v historii. Díky své muskulatuře hrál především tvrďáky v akčních filmech. Jeho nejznámější role jsou Terminátor a Barbar Conan. Do letošního ledna se věnoval převážně politické kariéře na postu kalifornského guvernéra, kde působil sedm let. Nyní zvažuje opět návrat na filmová plátna.

Maria Shriver je spisovatelka a žurnalistka. Je autorkou šesti knih, které publikovala v letech 2000 až 2008. Maria pochází ze slavného rodinného klanu Kennedyových.

Reklama

Další články

Načítám