Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od pondělí probíhá druhý ročník Prague Pride, jehož vyvrcholením bude pochod hrdosti gayů a lesbiček zakončený koncertem na Střeleckém ostrově. Když byla k vystoupení oslovena Dara Rolins (51), neváhala prý ani vteřinu.

„Mám mezi homosexuály ty nejlepší kamarády, a tak byla pro mě účast na téhle akci jasná volba," prozradila nám Rolins a jedním dechem dodala: „Vím, že holky a kluci z těchto řad mají obzvlášť dobře vyvinutý cit a smysl pro umění, módu, přátelství…Dám často na jejich rady.“

„Protože si cením přízně z řad homosexuálních fanoušků a vím, že preferují právě taneční rytmy, bude i mé vystoupení takhle postavené," přislíbila taneční pecky popová diva.

A co by svou přítomností chtěla konkrétně vyjádřit? „Toleranci světů, názorů, barev, vyznání i orientace.“ Dara zároveň vyjádřila svůj názor o postavení homosexuálů v české společnosti. „Mám pocit, že ještě stále je u nás na všechny druhy menšin pohlíženo jako na nějaká zvířátka. Co přesně udělat pro opak, vědí spíš lidé, kteří se touto problematikou zabývají detailně a dlouhodobě. Já za sebe můžu akorát vyjádřit svůj postoj a zkusit probudit v lidech ohleduplnost a pochopení skutečnosti, že svět a právo na život patří všem. Bez rozdílu," říká zpěvačka.

Dara se zatím ještě nikdy aktivně podobného pochodu hrdosti v Čechách ani nikde ve světě nezúčastnila, ale tato představa jí není cizí. „Nechci slibovat, netroufám si říkat, co bude příští rok. Každopádně, jestli budu pozvaná a budu mít čas a příležitost říct svoje "ANO" pro tuto akci, udělám to s radostí, kdykoliv,“ říká.

Kromě Rolins v sobotu 18. srpna na Střeleckém ostrově vystoupí Norbert Peticzký, se kterým se Dara potkala v Hlase ČeskoSlovenska, Thomas Puskailer, kapely Toxique, The Tap Tap, Bitumen nebo The Young Professionals.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám