Hlavní obsah
Článek

Po zveřejnění článku o tom, že Indián Honza Pokorný z Farmář hledá ženu měl zneužít peníze z charitativní akce, se naše redakce spojila i s jedním z vozíčkářů, jimž měly vybrané peníze pomoci. Ten nyní shání všechny, kteří poslali na účet Pokorného pro dobročinné účely finance, jež nikdy nedorazily potřebným. A o Pokorném hovoří nelichotivě.

„Honza mi sliboval, že sežene sponzory, protože má díky vystupování v televizi známosti. A se svým známým obličejem a svými schopnostmi určitě někoho přesvědčil. Po pár měsících jsem coby místopředseda projektu Pomoc potřebným zjišťoval, zda už se někdo ozval, nebo přišly nějaké peníze. Výpis z účtu mi ale nechtěl dát, že ho nemá, navíc prý nedorazila ani koruna. Což ale podle mých informací nebyla pravda. Teď už mi to nebere, nemám ho otravovat. Jeho dcera mi přitom potvrdila, že účet byl její soukromý. Vnímám to jako levárnu,“ zlobí se Stanislav Kubík, jenž je přesvědčen, že šlo o podvod.

Super.cz již dříve uvedl, že Pokorný měl schválně oddalovat zřízení transparentního účtu a místo toho všude uveřejňoval soukromý účet své dcery. Na ten mělo přijít minimálně deset tisíc korun, jež zmizely nejspíš v kapse Indiána, pravděpodobně ale mnohem více.

„Na facebookových stránkách projektu Pomoc potřebným se občas lidé ptali, zda jimi zaslaná částka skutečně na náš účet přišla, takové zprávy ale Pokorný hned mazal. To mě vede k podezření, že se neoprávněně obohatil. Myslím si, že zkrátka zneužil stránky projektu, který jsem vymyslel s Petrou (ženou, která podivné chování Pokorného potvrdila v prvním článku - pozn. red.), on se tam vtěsnal s tím, že nám pomůže, ale asi tam šel s úmyslem to zneužít. Je to od něj sviňárna,“ dodal spolupořadatel charity.

Organizátoři nyní žádají všechny, kteří kdy na účet výše uvedeného charitativního projektu poslali jakoukoliv částku, aby se s nimi spojili. Později pak budou moci být podklady použity pro trestní oznámení.

Reklama

Další články

Načítám