Hlavní obsah
Článek

Na televizní obrazovce se účastník české i slovenské verze pořadu Farmář hledá ženu Honza Pokorný alias Indián prezentoval jako sympaťák, nyní ale vycházejí najevo informace, že kromě údajného útoku na svou exmanželku s nožem v ruce měl také prý velmi podivně zašantročit finanční dary pro nadaci, kterou spoluzaložil. „Uvažujeme nad trestním oznámením,“ shodují se poškození.

„Honza byl ředitelem projektu. Měl za úkol zřídit transparentní účet, předat mi od něj doklady a na mně pak byla registrace na magistrátu. Jenže on místo toho na stránky a všude po internetu uveřejnil soukromý účet, který snad měl patřit jeho dceři. Žádala jsem ho, aby mi předložil podklady o příchozích financích na účet, ale přestal brát telefony a komunikovat,“ říká slečna Petra, která má indicie o tom, že nějaké částky na účet chodily.

„Když jsem na něj udeřila, ať to dá do pořádku, jinak že podáme trestní oznámení, tvrdil mi, že na účet přišlo jen deset tisíc korun od jisté paní Adamcové. To jsou ale zatím neověřené zprávy. Mohlo navíc jít o mnohem víc peněz od více dárců,“ tvrdí žena. Indián po podzimní účasti ve slovenské reality show opustil tamní farmářku a vydal se do Švýcarska, odkud se prý, možná z obav před průšvihy v Česku, nehodlá jen tak vrátit.

Organizátorka charity nyní hledá případné dárce, kteří skutečně nějakou finanční částku na účet Pomoci potřebným zaslali. Pokud se nějací ozvou, mohl by Indián kvůli podvodu skončit až na několik let za mřížemi.

Zjišťujeme další informace.

Reklama

Další články

Načítám