Hlavní obsah
Článek

Herečka Edita Dindělová  (72) není ve filmovém světě skoro vůbec známa. Diváci se s ní nejčastěji setkávali v 70. letech.

Dindělová si zahrála v několika filmech, ve kterých ohromovala svými kyprými tvary a nefalšovaným přírodním poprsím. Na filmovém plátně se nestyděla svléknout ani jako vyzrálá čtyřicátnice a svými hrudníčkovými proporcemi ohromila nejednoho režiséra, které v roli prsatých žen nikdy nezklamala.

Naposledy se na filmovém plátně ukázala před dlouhými třiatřiceti lety, když si střihla roli učitelky tělocviku v legendární komedii Jára Cimrman ležící, spící. Díky svému bujnému poprsí přesně splňovala to, co od ní režisér Ladislav Smoljak v životopisném filmu českého génia Járy Cimrmana chtěl.

Cimrmanovi totiž rodiče až do jeho šestnácti let tvrdili,  že je děvče, aby donosil šatstvo po své starší sestře. Pravdu o tom, že není žena, Cimrman zjistil až poté, co uviděl nahou učitelku v podání Edity Dindělové. A nutno podotknout, že to bylo opravdu výstižné prozření.

Vnadná Dindělová ukázala své vyvinuté poprsí také v Kachyňově filmu Láska mezi kapkami deště, kde si zahrála obnaženou pouťovou pannu.

Reklama

Další články

Načítám