Hlavní obsah
Článek

Jak jsme již předesílali, došlo dnes během hlavního líčení k dalšímu vysilujícímu výslechu Dary Rolins (51). Advokát protistrany Karel Friml se do zpěvačky pustil velmi tvrdě.

Nejdříve se právník Olgy Rotreklové Dary zvláštním způsobem vyptával na její trvalé bydliště a jestli jako občanka Slovenské republiky potřebuje tlumočníka. „Byl bych nerad, kdyby tato výpověď byla následně zpochybněna protistranou," vysvětlil své nezvyklé dotazy právní zástupce rodiny Rotreklových.

JUDr. Friml dále pokračoval v kladení nezvyklých dotazů. Zajímalo ho, jakým způsobem Dara dceři Lauře podala pití nebo jestli ji dala před jízdou na záchod. Poté došlo ke zvláštnímu momentu, kdy Friml změřil zpěvačce ruku. Následně na to advokát předložil soudu vlastnoručně sestavený simulovaný model, jak by řidič Mercedesu mohl podat dítěti nápoj. Friml tím chtěl poukázat na to, že úkon nemohl proběhnout, aniž by se řidička otočila a natáhla se. Tím chtěl advokát zpochybnit výpověď Rolins, která tvrdí, že se věnovala plně řízení.

Následně začal JUDr. Friml spekulovat o tom, že den před nehodou se Rolins zúčastnila v Karlových Varech večírku a spekuloval o tom, že by snad mohla být unavena.

Dále Friml pokračoval ve své zpovědi otázkou, jestli Rolins navštěvuje psychiatra. „Ne, už ne," odpověděla zpěvačka. Následně položil dotaz, jestli Dara navštěvuje ženu, která srovnává energie. „Možná jsem ji jednou navštívila, ale nyní k ní nechodím," odpověděla Dara.

V závěru se jeden z přísedících členů otevřeně zeptal, jestli Dara neměla ihned po nehodě vyjádřit lítost pozůstalým. „Projevila jsem lítost nad celou událostí mnohokrát," řekla Dara, která prý nekontaktovala rodinu přímo, neboť neměla pocit, že by o to Rotreklovi stáli. „Zatím jsem neměla pocit, že by se nabízel prostor k vyslechnutí. Neměla jsem pocit, že by chtěl někdo slyšet jinou věc, než že jsem vinna," emotivně končila Dara svůj výslech.

Soud byl v této chvíli odročen, konečný verdikt má padnout v 16 hodin. Podle všech indicií to vypadá, že Rolins dostane podmínku. Advokát Rotreklových navíc požaduje plnou náhradu škody dle zákona a úhradu pohřbu. Kauzu i nadále sledujeme a o výsledku vás budeme informovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám