Hlavní obsah
Článek

Předválečný a válečný život prvorepublikové star Jiřiny Štěpničkové se od životů slavnějších kolegyň Adiny Mandlové, Hany Vítové, Nataši Gollové a Lídy Baarové lišil v mnohém. Měla pověst cílevědomé divadelní a filmové umělkyně bez milostných avantýr a skandálů, hrála vesměs ve filmech s vlasteneckými tendencemi a úspěšně se vyhýbala účinkování v německém filmu. Po letech ale na povrch vyplavalo jedno z milostných tajemství herečky, která ve třicátých letech na nějakou dobu svůj život spojila například s kolegou z Národního divadla Ladislavem Peškem.

Podle svědectví její kolegyně z Realistického divadla, nedávno zesnulé herečky Evy Klepáčové Jiřina Štěpničková několik let udržovala milostný poměr s ženatým kolegou a svým častým filmovým partnerem Gustavem Nezvalem.

„Jiřině se muži líbili moc. Její hlavní vztah, myslím, že celoživotní, byl s Gustavem Nezvalem. Ona mi o tom tak krásně vyprávěla, velmi cudně pochopitelně. Dříve se o sexu nemluvilo tak otevřeně jako dnes. Bezpečně vím, že to byl velmi intenzivní vztah. Nejen milostný, ale i sex tam byl. Oni spolu žili. Gustav Nezval byl ženatý a v té době se respektovalo, že ten pán je ženatý a že se nerozvede,“ vzpomínala Klepáčová v dokumentu Diagnóza: Smrt nenávistí z cyklu Příběhy slavných.

Vztah obou oblíbených filmových idolů se měl zrodit podle Klepáčové v roce 1940 při natáčení legendárního filmu Františka Čápa Babička a trval prý několik nadcházejících let, kdy se oba potkávali nejen před filmovou kamerou, ale i na prknech Divadla na Vinohradech.

Reklama

Další články

Načítám