Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po prohlášení zpěváka Elánu Joža Ráže (57), že chce střílet Číňany, začala slovenská policie prověřovat jeho zbrojní průkaz. „Nejsem žádný rasista, ale Číňanů se bojím - je jich strašně moc. Proto taky mám doma dvě bouchačky - až sem dorazí tahle asijská vlna, tak prvních pětačtyřicet Číňanů oddělám a poslední tři kulky si nechám pro sebe a svoji rodinu,“ uvedl Ráž pro časopis Instinkt.

Tato slova byla podnětem k zaslání návrhu na zahájení správního řízení na oddělení bratislavské policie. „Pokud vznikne pochybnost o způsobilosti držitele zbrojního průkazu, policie je oprávněná požadovat nový lékařský nebo psychologický posudek,“ uvedl mluvčí policejního sboru Michal Slivka.

Deník Nový čas v této souvislosti oslovil čínskou ambasádu v Bratislavě. Po zprostředkování zmíněného rozhovoru zůstala údajně pracovnice ambasády jako opařená. „To je špatný vtip,“ zareagovala. Oficiální stanovisko ambasáda nevydala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám