Hlavní obsah
Článek

„Kdyby to uměl každý politik ve své profesi jako Bendl s kytarou a za mikrofonem, tak bude v naší zemi blaho,“ i takový názor se ozval poté, co se postavil k mikrofonu s kytarou ministr zemědělství Petr Bendl. Ten byl jedním z významných hostů spolu s Ilonou Csákovou (53) a některými dalšími v podnikatelských sférách důležitými lidmi na nedávné svatbě zpěváka a muzikanta Romana Horkého.

Romantik, vyznavač folku a country a hlavní postava kapely Kamelot, který se ženil již potřetí, si politika nepozval vůbec náhodou.

"Petr je kamarád a já ho víc jako politika vnímám jako výborného muzikanta a zpěváka a příležitostného skladatele, který si s námi tu a tam zahraje i před publikem,“ vysvětlil přítomnost muže v kovbojském šatu a světlém klobouku na své veselce ženich.

Ostatně Bendl se nedal před hosty ani dvakrát pobízet a bez okolků se postavil za mikrofon s kytarou nejprve jako sólo zpěvák a posléze si to střihnul i s kapelou včetně Horkého. A sklidil úspěch. Snad nejvíce mu pochopitelně tleskala jeho přítelkyně Petra, kterou rozhodně nemohl nikdo přehlédnout. A nejen kvůli klobouku či kovbojskému šatu, který měla stejný jako její partner.

"U muziky si odpočnu a rád skládám pro kamarády, kteří dokáží jít proti proudu. Tak tomu bylo například, když jsme složili písničku pro kamaráda koňaře Václava Vydru, který dělá chov koní trochu jinak, než je zvykem a je za to pranýřován,“ vzpomněl na nedávnou kritiku herce, který koně nechává celoročně „naboso“ a ty podle některých názorů trpí. Ostatně vztah Vydry a Bendla byl několikrát propírán i v souvislosti s přidělením dotace ministerstva právě na Vydrův chov koní. O tom se však první muž českého zemědělství na svatbě ani nezmínil. Starosti tohoto typu nechal přede dveřmi Mohelnického dvora, kde se veselka Lucie Kopáčkové, dnes již Horké, a Romana v absolutním soukromí konala.

Související témata:
Petr Bendl

Reklama

Další články

Načítám