Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Chlapec na obrázku má dnes už o 32 let víc. Rošťák, který na střední škole lezl po provaze do ubikace slečen a také propadal z matematiky, se dnes živí zpěvem a skládáním hudby. Před zkázou zachránil Ivetu Bartošovou (†48) a pracuje s Helenou Vondráčkovou (76). Už víte, o koho jde?

Vzorným chlapcem na obrázku není nikdo jiný než Jarek Šimek (50). Zpěvák, který bodoval na mnoha zahraničních festivalech nebo v muzikálu Pomáda, se původně měl živit rukama a stavět domy. Naštěstí si šel za svým a dosáhl úspěchu.

„Už od čtvrté třídy jsem zpíval v dětském pěveckém sboru v Bučovicích a od té doby se věnuji zpěvu až doteď,“ tvrdí Šimek. Jenže jeho matinka měla pocit, že řemeslo má zlaté dno, a proto ho přinutila, aby se vyučil zedníkem. Tahle práce ho nebavila. „Mel jsem ale skvělého mistra vychovatele a ředitele, který dokonce koupil za veliké peníze aparaturu a já jezdil reprezentovat se zpěvem učiliště. Vyhrával jsem jednu soutěž za druhou,“ chlubí se Jarek. Neustále soupeřil s vrstevníkem, kominíkem Bohušem Matušem. „Porážel jsem ho, a to hlavně proto, že jsem zpíval vlastní písničky,“ říká zpěvák.

Ten měl ve škole tak velké problémy s matematikou, že z ní málem propadl. Orodovat u učitele za něj musela matka „Řekl jí: Ten váš kluk tu matiku nebude potřebovat, ten bude stejně zpěvákem. A nechal mě prolézt,“ vzpomíná hudebník. Na internátu pak tak dlouho s kamarády lezl po nocích za děvčaty do pokoje, až z toho byl průšvih a hrozil mu vyhazov.

„Holky mě milovaly. Byl jsem blonďák s kytarou a zpíval romantické písničky. Kluci na mě docela žárlili,“ dodal Šimek, jenž pak na vojně propadl Ivetě Bartošové. „Miloval jsem ji. Byla to pro mě blonďatá princezna. Všude jsem měl její fotky a plakáty, i nad postelí. Vrstevníkům jsem říkal, že si s ní jednou zazpívám a budu s ní žít. Smáli se mi. To zpíváni se mi splnilo,“ uvádí skromně Šimek, který Ivetu jednu dobu doslova zvedl ze dna a jako jeden z mála z bývalých spolupracovníků se s ní i dnes dál přátelí.

Šimek se nyní soustředí na zahraniční festivaly. Pro jeden nedávno složil ústřední píseň. Chystá také moderní taneční projekt. „Momentálně mě čeká natáčení písně, kterou jsem složil pro Helenu Vondráčkovou a Italy Andrea Andrei s Davidem Mattiolim, s nimiž úzce spolupracuji,“ dodal. Pro trojici už aranžoval píseň Erose Ramazottiho.

Reklama

Další články

Načítám