Hlavní obsah
Článek

Do kin brzy vstoupí nová letní eroticky laděná komedie Michaela Viewegha a Jana Hřebejka s názvem Svatá čtveřice.

Tento film o dvou párech, které se rozhodly vyřešit ubíjející stereotyp manželské erotiky, bude na české poměry výjimečný nejen tím, že se v něm objeví nahý sexsymbol Jiří Langmajer, nebo tím, že se natáčelo v Karibiku (konkrétně na ostrově Salt Cay). Velmi netradičním se stalo i obsazení sourozenců Hynka a Viktorie Čermákových do role manželského páru.

Hřebejk obsadil bratra se sestrou do role manželů zcela účelově proto, aby vystihl vyprahlost letitého manželského svazku. „My jsme vzali do hry to, že východiskem příběhu je určitá manželská "únava", která se týká zejména jejich erotiky. Protože jinak se mají rádi a jinou krizi nemají," říká režisér.

Natáčení erotických scén prý nebyl problém, neboť se podle jeho slov nejednalo o žádné soft porno, ale pouze se markýrovalo. „Kdyby sourozenci měli hrát milostnou spalující vášeň, tak by s tím asi mohli mít nějaký problém, ale tady hrají erotickou únavu. Snažili jsme se udělat tyto scény elegantně a vyhnout se klišé," vysvětluje Hřebejk.

Herečce Viktorii Čermákové ale přece jen nebylo do smíchu, když konzultovala s bratrem přijetí role. „Ano, probrali jsme to spolu. To jsme se smáli o něco méně, pokud si vzpomínám“, říká Viktorie.

Hynek Čermák se prý ale ani v nejmenším nezdráhal hrát manžela své vlastní sestry: „Nemravnosti mně nijak nevadí, takže jsem neváhal." Postelové scény s vlastní sestrou mu prý ale nedělaly příliš dobře. „Nehrál jsem nic... ale milostné scény s vlastní sestrou... to bylo asi to nejsložitější, co jsem v herecké práci zažil!," říká.

Jak budou sourozenci v manželské roli důvěryhodní, budete mít šanci posoudit na vlastní oči v kinech od 23. srpna.

Reklama

Další články

Načítám