Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzpomínáte na roztomilého hezouna Billyho Campbella ze seriálu Merlose Place, který byl typickým klaďasem a jeho srdce patřilo sympatické Alison? Jeho představitelem byl Andrew Shue, kterému je dnes pětačtyřicet a až na pár vrásek, které mu na tváři přibyly, se zdá, jakoby se vůbec nezměnil. Andrew Shue je zkrátka dalším živoucím důkazem, že muži nestárnou, pouze působí vyzráleji.

Jeho rodištěm je město Wilmington v americkém státě Delaware. Od dětství jej bavil fotbal, přesto nakonec přičichl k herectví, a to díky starší sestře Elizabeth Shue, která si s ním zahrála například ve filmu Karate Kid. Následovalo několik filmů a seriálu, v nichž se však příliš neprosadil. Zásadní zlom přišel po osmi letech seriálem Aarona Spellinga Merlose Place, kde hrál Billyho v letech 1992 až 1998. Od té doby si dal s hraním pauzu až do roku 2007, kde si po boku své sestry zahrál ve snímku Holky fotbal nehrajou, který se stal zároveň jeho dosud posledním.

Shue za sebou nemá tak zářivou hereckou kariéru jako mnozí z jeho seriálových kolegů. Přesto je úspěšný a je o něm slyšet. Je totiž zakladatelem neziskové organizace Do Something, která se snaží motivovat mladé lidi ke změnám v svém životě, pokud se nevydají hned zpočátku tou správnou cestou. Rovněž je spoluzakladatelem sociální sítě CafeMom, která sdružuje maminky a nastávají maminky. Ty si na síti povídají, radí a vytvářejí nová přátelství.

Ženatý je Shue od roku 2010 podruhé, a to s americkou novinářkou Amy Robach. V letech 1994 až 2009 byl v manželství s Jennifer Hageney. Má tři syny a dvě nevlastní dcery.

Reklama

Další články

Načítám