Hlavní obsah
Článek

Italská ikona stylu, módní novinářka Anna Piaggi byla dnes nalezena mrtvá ve svém domě v Milánu.

Piaggi, která byla známá v módním světě díky svému modrému přelivu a eklektickému stylu oblékání, zemřela v jednaosmdesáti letech.

Piaggi patřila mezi nejvýznamnější osobnosti italského módního světa. Byla ozdobou módních přehlídek, nechyběla na žádné významné módní události, byla komentátorkou celé řady publikací a pravidelně přispívala dvoustranou do italské mutace módní bible Vogue. V roce 2006 londýnské muzeum Victoria & Albert vzdalo hold Piaggi výstavou ’Anna Piaggi Fashion-ology’ obsahující sbírku jejího výstředního oblečení, zejména kousky z oblíbených módních domů Balenciaga, Fendi, Galliano a Poiret.

Odchod Anny Piaggi politovala na sociálních sítích celá řada celebrit. „RIP Anna Piaggi. Sbohem velká Anno," napsal na Twitteru Stefano Gabbana z věhlasného návrhářského dua Dolce & Gabbana. „Byla jsem tak smutná, když jsem se dozvěděla o Anně Piaggi. Jedna z mých posledních ikon krásy a módy odešla. Byla zosobněním nejvyšší glamour výstřednosti," napsala zase smutná Dita Von Teese.

Reklama

Další články

Načítám