Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejmilovanějších českých hereček Věra Galatíková (†69), která zemřela krátce před Štědrým dnem 2007 na následky neléčené rakoviny plic, se nyní díky archivům vrací a svým vlídným a chápavým hlasem odhaluje svá největší životní tajemství. Poslechněte si, jak krásně hovořila o tom, jak si brala svou životní lásku Ladislava Freje (82).

S hercem, který proslul především jako mladý doktor Sova v Nemocnici na kraji města, žila již delší dobu, měla s ním i dvě děti, přesto ale nebyli sezdáni. „Bylo to proto, aby nám to déle vydrželo,“ vypráví Galatíková na cédéčku Usebraná láska z edice Mluviti stříbro. Na disku, jenž právě vychází, promlouvá se Zuzanou Maléřovou a nebojí se žádných témat.

Soužití s Frejem na hromádce se nelíbilo její mamince. „Bála se, že nás Frej opustí a co na to řeknou lidé. Na to já nikdy nedbala. A Frej asi čekal, že se vyslovím sama,“ smála se před čtrnácti lety při nahrávání rozhovoru laskavá paní Věra. Tu nakonec životní druh požádal o ruku po léčení vleklé svalové chřipky. „Na konci návštěvy říká: Pusinko, prosím tě, najdi křestní listy, budeme se brát. Ale ve sportovním. Nakonec řekl, že ve svatebním, protože já se ještě nikdy nevdávala. A to mě dojalo,“ vyprávěla paní Galatíková s tím, že svatba ulehčila život jejich dvěma dětem.

Na herečku dodnes diváci vzpomínají s láskou a především při opakování seriálu My všichni školou povinní, ve kterém ztvárnila charakterní a zásadovou ředitelku Libuši Martínkovou, je vždy píchne u srdce, že tak velká umělkyně je již nikdy neoblaží svým dokonalým herectvím.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám