Hlavní obsah
Článek

Je tomu padesát let, co svět šokovala informace o úmrtí neodolatelné Marilyn Monroe (†36). Její život vyhasl v pouhých šestatřiceti letech za dosud nejasných okolností. Avšak i kvůli tomu, že Marilyn odešla na věčnost v době své obrovské slávy a v plné kráse, zůstala nejvíce napodobovanou ženou v historii. Jejímu vzhledu se snažily přiblížit i ženy, které přišly uctít památku této nezapomenutelné herečky v New Yorku i před jejím domem v kalifornském Brentwoodu.

V losangeleském Westwood Memorial Park se sešlo několik desítek jejích příznivců a před hereččiným domem se hromadily vzpomínkové předměty, fotky, květiny a svíčky. Právě v tomto domě byla 5. srpna 1962 nalezena bez známek života.

V New Yorku se pak kromě jiných fanoušků sešly dámy, které se do Marilyn stylizovaly. Chybět samozřejmě nemohly blond paruky, dobové šaty ani parfém Channel No.5, který herečka zbožňovala.

Marilyn Monroe, vlastním jménem Norma Jeane Mortenson je možná nejslavnějším sexsymbolem 20. století. I přes nepříliš šťastné dětství strávené v sirotčinci se dokázala prosadit, muži jí leželi u nohou a ona se stala dokonce i milenkou tehdejšího nejmocnějšího muže planety a prezidenta USA J. F. Kennedyho.

Přesto její život nebyl šťastný, s manželem Arthurem Millerem několikrát počali dítě, ale herečka vždy potratila. Tou dobou se však již utápěla v alkoholu a požívala velké množství tlumících léků na spaní. Hvězda filmů jako Slaměný vdovec či Někdo to rád horké byla v srpnu 1962 nalezena mrtvá ve své posteli, kde ležela nahá s telefonním sluchátkem v ruce. Okolnosti úmrtí nikdy nebyly objasněny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám