Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V současnosti nejpopulárnější manželský pár na světě, britského prince Williama (41) s manželkou, krásnou Kate, pozvala náchodská radnice do místního secesního hotelu na týdenní líbánky.

„Zaslali jsme oficiální cestou přes britské velvyslanectví v Praze diplomatickou nótu, kterou novomanžele z britské královské rodiny zveme i s doprovodem k nám do města k bezplatnému pobytu,“ potvrdil Super.cz náchodský starosta Jan Birke.

V případě, že by princ s vévodkyní pozvání přijali, což i náchodské radnici připadá jako méně pravděpodobné, má pro ně připraveno luxusní prezidentské apartmá v hotelu Beránek, který patří městu.

„Samozřejmě chápeme, že taková návštěva by byla pro naše město událostí století. Určitě bychom bezplatně poskytli ubytování také celé armádě princových tajemníků, komorníků, pracovníkům protokolu, ochrance a dalším spolupracovníkům. Pokud by stáli také o oficiální program, pro oba manžele bychom zajistili též samostatný protokol. Prince Williama by jako aktivního vojáka jistě zajímaly historické vojenské pevnosti v Dobrošově, program vévodkyně by se skládal především z prohlídky místních pamětihodností a z návštěv charitativních organizací,“ vypočítává případné aktivity slavného páru starosta.

Pokud stráví médii ostře sledovaný pár líbánky na jiném místě, může přijet kdykoliv jindy. Nabídka je časově neomezená. Samotný pokoj se skládá ze vstupní haly se secesním posezením, dvou ložnic a dvou koupelen obložených mramorem.

Manželskému páru by starosta jako výraz vděku za jejich návštěvu daroval symbolické klíče od města. Čestného občanství by se však dvojice nedočkala. „Princ William by o ně musel sám písemně požádat,“ dodal Birke.

Reklama

Další články

Načítám