Hlavní obsah
Článek

Postrach špičkových českých kuchařů Jiří Babica (62), který na Nově uvádí odborníky ostře kritizovaný pořad Babicovy dobroty, dostává dalšího vážného konkurenta! Proti filozofii jeho vaření, při kterém je schopný smíchat vše, co mu přijde pod ruku, se chystá podniknout frontální útok i herečka Tereza Brodská (55). Coby režisérka natáčí totiž dokument o lidech, kteří milují kvalitní jídlo. "Chceme, aby se Česko konečně zbavilo babicovských s...ek. Terezka zatím odvádí dokonalou práci," potvrdil Super.cz šéf Kulinářského institutu a Terezčin spolupracovník Roman Vaněk.

"Je to můj první dokument. Plním si tím letitý sen. Vždycky jsem chtěla být za druhou stranou kamery. Teď budu svým pánem, naprosto svobodná, což v herecké profesi nejde," řekla nám Brodská s tím, že jí s produkcí pomáhá i mnoho kamarádů. Jedním z nich je právě Roman Vaněk, který už před časem Jiřího Babicu označil za kulinářského nýmanda.

"Tereza Brodská je opravdový labužník. Miluje kvalitní jídlo a právě proto se dokument bude točit kolem stále větší skupiny lidí, kteří si rádi kvalitu dopřejí. Snad to pomůže zlepšit povědomí lidí o jídle. Už teď je dost těch, kteří se snaží naučit něco o tom, co jedí. Dokud ale Češi budou jíst smažený sýr z potraviny sýrového typu nebo pít víno z PET lahve za dvacet korun, nic se u nás nezmění," říká Vaněk.

Natáčení má začít ještě tento měsíc. Samotného Babicu bychom ale v dokumentu spatřit neměli. Zato internet je ho plný. Má několik antifanklubů a dokonce i automatický generátor receptů, který míchá ingredience a kuchařské postupy náhodně za sebe. A zlí jazykové tvrdí, že vzniklé "parecepty" nápadně připomínají ty, které Babica divákům Novy skutečně servíruje.

Proti kritice se dlouhodobě populární Jiří Babica hájí tím, že vaří pro obyčejné lidi a proto jsou i jeho recepty typu "Co dům dal". "Jenže my chceme lidem ukázat, že se dá vařit kvalitně i za pár korun. Nemusí jít o žádné předražené suroviny. Důležitá je také kvalita přípravy jídla," upozorňuje Vaněk.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám