Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mnohé z modelek končí svou kariéru po třicítce, jelikož už jsou pro módní průmysl příliš staré. Jacqui Murdock je o více než půlstoletí víc a teprve nyní dostala nabídku stát se hvězdou kampaně světové značky. Tato elegantní a velice udržovaná dáma se tak ve dvaaosmdesáti poprvé postavila před profesionálního fotografa, s nímž vytvořila úžasnou fotografii pro značku Lanvin.

Při pohledu na Jacquie by nejspíš nikdo nehádal, že překročila osmdesátku. Na její štíhlou postavu krásně padnou úzké šaty a její doménou jsou květiny ve vlasech. Tato rodačka z newyorského Harlemu na sebe strhla veškerou pozornost, když ji značka Lanvin a její izraelský umělecký tvůrce Alber Elbaz (52) obsadil do podzimní kolekce určené pro 'obyčejné lidi'. Kromě postarší dámy se tak v reklamě na kolekci objevili i americký přistěhovalec, číšník či kloboučník.

Postarší Newyorčanka si navíc celý život přála být modelkou: „Vždy jsem toužila po tom, že se budu procházet po přehlídkových molech, ale v době, kdy já byla mladá, se jiné než bílé dívky neměly možnost prosadit.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám