Hlavní obsah
Článek

Vnučka královny Alžběty II. Zara Phillips (31) si vybrala nejlepší okamžik pro svůj debutový výstup na olympijských hrách. Výraznou měrou se totiž podílela na zisku stříbrné medaile britského týmu na právě probíhající olympiádě na domácí půdě v Londýně. Účast v jezdecké soutěži jednatřicetiletá Zara dvakrát odložila, ale nyní se stala národní hrdinkou.

Bez Zary Phillips, která v individuálním finále skončila osmá, by údajně britský tým dosáhl svého úspěchu jen stěží. Fandit jí přijelo i několik členů královské rodiny včetně prince Williama (41) a jeho chotě Kate. Ta byla za Zaru tak nervózní, že si začala okusovat nehty. Jejich přítomnost a držení palců se vyplatily. Phillips, která si také nechává říkat Mrs. Tindall podle svého manžela Mika Tindalla, jenž je anglickým hráčem ragby, nemohla uvěřit vlastním očím, když zjistila skóre jejího týmu.

Zara se měla účastnit již předešlých dvou letních olympijských her, ale její start byl vždy odložen kvůli zranění jejího koně. Tentokrát však královnině vnučce hrálo do karet snad úplně vše. Byla ve skvělé formě stejně jako její kůň, závodila před plným stadionem, který jí fandil, a navíc jela v den výročí svatby se svým mužem. Zara poté sama přiznala, že právě povzbuzování publika ji vyburcovalo k ještě lepším výkonům.

Reklama

Další články

Načítám