Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Pozvali jste domů pár kamarádů a chcete navodit letní atmosféru? Chystáte zahradní grilování a rádi byste to udělali trochu netradičně? Co například připravit přátelům osvěžující Havana Mojito a uspořádat party v kubánském stylu?

Havana Mojito

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud se do toho budete chtít pustit opravdu z gruntu, podívejte se do šatníku, jestli najdete nějaké klasické letní šaty (dámy) nebo světlý oblek případně světlé kalhoty (páni nebo odvážnější dámy). Nejlepším doplňkem je slaměný klobouk nebo klasický světlý klobouk, tzv. Fedora. Jestli takový ale nemáte, sledujte český facebook Havana Clubu, kde se dozvíte o pravidelných soutěžích a slamák může být váš! K doplnění atmosféry zapojte hi-fi a pusťte něco z klasického kubánského latino jazzu (ideální je např. soundtrack k filmu Buena Vista Social Club).

Havana Mojito? No problema!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud chcete zažít tu pravou kubánskou party, nezapomeňte svým hostům namíchat typický kubánský koktejl Havana Mojito. Jen stěží najdete lepší variantu letního drinku než právě legendární mix lahodného rumu, perlivé vody, třtinového cukru, limet a máty. Možná máte pocit, že příprava Havana Mojita je příliš náročná, ale věřte nám - pokud budete následovat náš návod, zvládnete to jedna, dvě!

Co budete potřebovat?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na 14 drinků budete potřebovat Havana Club 3 Años 0,7l, láhev 1,5 l perlivé vody, sedm šťavnatých limet, čtyři krabičky máty, třtinový cukr (250 g) a 2 kg ledových kostek nebo ledové tříště. Ne každý ví, že existují dvě verze Mojita - evropské a kubánské. Evropská varianta se od té kubánské liší v tom, že použijete hnědý třtinový cukr, nakrájené limety a ledovou tříšť. Na kubánskou verzi použijte světlý třtinový cukr, vymačkanou limetovou šťávu a místo tříště dejte do koktejlu ledové kostky!

Návod na přípravu:

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

1. Připravte si vysokou sklenici, nasypte do ní třtinový cukr (asi tři lžičky), přidejte nakrájenou limetu (nebo šťávu z limety), snítky máty a zalijte sodovkou. 2. Podrťte mátu s limetami (nebo limetovou šťávou) a sodovkou drtítkem. (U kubánské verze se máta nedrtí!) 3. Přilijte rum Havana Club, nasypte led nebo ledovou tříšť a vše lehce promíchejte. Pak už jen zbývá pustit nějaký kubánský nebo latinsko-americký hudební soundtrack a vychutnat si Havana Mojito ve společnosti dobrých přátel!

Havana Club na festivalech

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jestli se vám nebude chtít do příprav vlastního koktejlu, existuje ještě jedna cesta, jak si zpříjemnit letní počasí dobrým Mojitem. A to navíc v kombinaci se skvělou party! Havana Club promotým bude letos na vybraných hudebních festivalech a na těchto akcích najdete také bary, kde vám Havana Mojito namíchají! Náš promotým očekávejte na Sázavafestu (2.-4. srpna, Benešov), na Mácháči (24.-25. srpna, Doksy ) i na první podzimní halovce - Trancefusion (29. září, Praha). Užijte si tohle léto s Havanou!

Další články

Načítám