Hlavní obsah
Článek

Čas se sice zastavit nedá, majitelce jednoho z největších hlasů české pop music o rozsahu třech a půl oktávy se ale docela úspěšně daří popírat jeho zákonitosti. Přesvědčte se sami, jak šel čas s dámou, která dnes na prahu šedesátky vypadá jako mladší sestra sebe sama z doby, kdy byla na vrcholu kariéry, válcovala hitparády svými hity a sbírala Zlaté slavíky.

Mezi zpěvačkami a hudebními stálicemi má Petra Janů (71) zcela výsadní postavení. Během čtyřicetileté kariéry dokázala s úspěchem hravě proplout snad všemi hudebními žánry. A ty přinášely nové a nové proměny!

Do českého šoubyznysu vtrhla Petra doslova jako uragán s neotřelým rockovým projevem, ke kterému pochopitelně patřila i nezaměnitelná image rockové dračice s rozvrkočeným čírem na hlavě.

Z rockového rybníku se posléze dobrovolně nechala přesadit do klidných vod středního proudu a zvolila image umírněnější dámy, která často nosí pánská saka. I v ryze nevkusných a barevných osmdesátkách si Petra zachovala punc elegantní interpretky a patřila k ikonám.

Image dámy si ostatně zachovala dodnes. Jen ten obal vypadá stále lépe a lépe. Stojí za tím nejen odříkání ale i pořádná dřina. „Už dvacet let jsem se pořádně nenajedla a pochopitelně také musím makat. Povahou jsem lenoch, ale můj trenér je drsoň a nedá mi nic zadarmo,“ usmívá se Petra, která nedávno Super. cz prozradila jeden z receptů svého mladého zjevu.

Ani po nepříjemných událostech posledního roku, kdy ji zasáhl odchod jejího manžela Michala Zelenky, zpěvačka netruchlí a snaží se dívat dopředu. „Práce mě zaplaťpánbůh stále baví. A mám ji pořád dost. Ještě to určitě nehodlám zabalit,“ říká s úsměvem Petra, kterou čeká nejen stěhování do nového bytu, ale také podzim ve znamení životního jubilea a spousty práce. „Na pompézní oslavy jsem si nikdy nepotrpěla. Letos však udělám výjimku,“ prohlašuje zpěvačka, která v rámci narozeninového turné absolvuje více než patnáct koncertů po Česku a Slovensku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám